Yukarıda resmini gördüğümüz safkan, yavruları sahalarda başarıdan başarıya koşan Luxor'un şanssız bir Yavrusu..

Bu Luxor yavrusu hiç koşamadan sakatlanmış, bahtsız, şanssız bir isim... 

Bu sene 3 yaşlılığı bitecek olan safkan sakatlanınca sahibi ilgilenmemiş, çiftliğe bırakmış, ölüme terk etmiş...

Çiftlik sahibi "sahibi bu atı bize bırakıp gitti, 12.000 lira harcadık, kendisine ne yapalım diye sorduğumuzda da göle sal gitsin ya da yada köpeklere yem yap dedi" diye söylüyor.  

Bu söz üzerine çiftlik sahibi atı Üniversiteye getiriyor ve "bu safkan sakat, terkedildi, bunu ne yapabiliriz" diye bilgi almak istiyor. Üniversite'de bu tip terk edilen atları alıp sahiplendiren, hayvan korumacı, Genc Hayvan Hakları Grubu Kurucusu Okan Oflaz'a ulaşıp atın durumunu anlatıyor ve kullanılmadan yaşayacak yer bulabilir miyiz Okan Bey diye fikir danışıyor.

Atı getirenler "Okan Bey bu atla ilgilenmez ise bir yere veririz ama takibini yapamayız" demişler.

Okan Oflaz'da hemen alalım, onun bunun eline düşüp kasaba gitmesin, tedavilik durumu olur bir masrafı çıkarsa üniversiteye ben öderim demiş ve bu safkan için bu an bir dönüm noktası olmuş.

Çiftlik sahibinin romanlara 900 liraya satacağı at, bir çok uğraştan sonra 1.000 lira bedelle Okan Oflaz'a verilmiş. 

Ve şimdi Okan Oflaz sayesinde, Kerem Erensoy çiftliğinde bakılıyor, tedavisi tamamlanıyor ve sağlıklı, huzurlu yaşayacağı günlere hazırlanıyor.

Bizde bu güzel hayvanı bu hale getirenlere iki çift laf söylemek istiyoruz...

Bütün hayvanlar yaşama ve saygı görme hakkına sahiptir. Bir hayvan türü olan insan, öbür hayvanları yok edemez. Bütün hayvanların insanca gözetilme, bakılma, ve korunma hakları vardır. Kim sahibi olduğu bir hayvanı ölüme terkediyorsa ondan daha hayvandır.

En hafif kelimelerle söylenebilecek durum budur.

 

  

Pin It