ROYAL ASCOT GÜNLÜĞÜ

(1. Gün)

İlki 1711 yılında düzenlenen ve dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Royal Ascot festivali bu yıl, 19 Haziran Salı günü İngiltere’nin Berkshire bölgesinde bulunan Ascot Hipodromu’nda başladı.

Kraliçe II. Elizabeth başta olmak üzere kraliyet ailesinin de her zaman olduğu gibi katılım gösterdiği 2018 yılı Royal Ascot festivalinin ilk gününde G1 Queen Anne, G1 King’s Stand ve G1 St James’s Palace Stakes gibi birbirinden önemli koşular gerçekleştirildi.


ACCIDENTAL AGENT

Festivalin açılışı bu yıl da TSİ 16:30’da koşulan ve orta mesafenin başarılı atlarını bir araya getiren G1 Queen Anne Stakes ile yapıldı. R.F. Johnson Houghton’un sahibi ve yetiştiricisi olduğu, kızı Eva Johnson Houghton’ın antrene ettiği ACCIDENTAL AGENT (Delegator – Roodle / Xaar) jokeyi Charles Bishop idaresinde kazanmayı başardı.

Accidental Agent’ın kazandığı G1 Queen Anne Stakes’i izlemek için tıklayınız

33-1’lik oranıyla büyük sürprize imza attığı G1 Queen Anne Stakes ile antrenörü ve jokeyine kariyerlerinin ilk Grup 1 zaferini kazandıran 4 yaşındaki doru erkek safkan Accidental Agent, kendi adına da 14. startında ilk Grup koşu galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

Accidental Agent’ın kadın antrenörü Eva Johnson Houghton ilk Grup 1 galibiyeti sonrası yapmış olduğu açıklamada: “Safkanı annem yetiştirdi. Yearling olarak 2015 yılı Tattersalls Ekim Satışları’nda 8.000 GNS bedelle kimse almak istemedi. Bugün üçüncü olmak için rüya kuruyordum, bu sonuç inanılmaz.” dedi.


WITHOUT PAROLE

Festival kapsamında koşulan ve 3 yaşlı tayların katıldığı G1 St James’s Palace Stakes’i bu yıl John Gunther’in yetiştirdiği ve kızı Tanya Gunther ile ortaklaşa sahibi oldukları WITHOUT PAROLE (Frankel – Without You Babe / Lemon Drop Kid) jokeyi Frankie Dettori idaresinde kazanıp 4’te 4 ile geçilmezliğini sürdürdü.

Without Parole’un kazandığı G1 St James’s Palace Stakes’i izlemek için tıklayınız

2 yaşlı olarak 16 Aralık 2017 tarihinde Newcastle’da kum pistte katıldığı koşuyu uzak farkla kazanarak yarış hayatına başlayan Without Parole, bu yıl 3 yaşlı olarak 24 Nisan günü Yarmouth’ta ilk kez piste çıktı ve bir kez daha uzak farkla kazanıp 2’de 2 yaptı. Akabinde 24 Mayıs’ta Sandown’da bu kez Listed koşuda start alan ve kazanan safkan, G1 St James’s Palace Stakes ile de ilk Grup koşu birinciliğine ulaşmış oldu.

Without Parole’un kazandığı G1 St James’s Palace Stakes sonrası kazanan safkanın ilgililerine ödüllerini, geçtiğimiz aylarda evlenen Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle verdi.

Without Parole’un yanı sıra geçtiğimiz günlerde 6’da 6 yapan ve ABD tarihinin 13. Triple Crown galibi olarak adını altın harflerle tarihe yazdıran JUSTIFY’ın da yetiştiricisi olan John Gunther, koşu sonrası otoritelerin Without Parole ve Justify ile ilgili sorduğu sorulara yanıt olarak: “Bu benim hayatımın anı. Her zaman bir Royal Ascot galibi istedim. Justify’dan çok daha önemli benim için.” şeklinde konuştu.


BLUE POINT

İlk günün bir diğer Grup 1 yarışı olan G1 King’s Stand Stakes’te ise bu yıl kazanan Godolphin’in sahibi olduğu, Charlie Appleby’ın antrene ettiği, jokey William Buick ile start alan BLUE POINT (Shamardal-Scarlett Rose/Royal Applause) oldu. 4 yaşındaki Blue Point, bu galibiyetle birlikte ilk Grup 1 galibiyetine ulaşırken, toplam birincilik sayısını ise 6’ya çıkardı.

Blue Point’in kazandığı G1 King’s Stand Stakes’i izlemek için tıklayınız


CALYX

2 yaşlı taylara mahsus G2 Coventry Stakes’te ise 10 gün önce kariyerine Newmarket’te 5 boy farkla kazanıp babası Kingman’in ilk jenerasyon tayları arasında birinciliğe uzanan ilk isim olarak adını duyuran CALYX (Kingman – Helleborine / Observatory), yakın arayla koştuğu hayatının ikinci yarışında da oldukça etkili performans sergileyip 2’de 2 yaptı.

Calyx’in kazandığı G2 Coventry Stakes’i izlemek için tıklayınız

Günün başarılı antrenörü John Gosden koşu sonrası Calyx ile ilgili yapmış olduğu açıklamada: “Babası olağanüstü bir yarış atıydı, kendisi de çok yetenekli. Bence ikinci yarışını koşan bir tay için son 400 metrede pistin sol tarafında tek başına kalmasına rağmen kazanırken harika bir performans sergiledi. Şimdi onu biraz dinlendirip, Ağustos ayında Fransa-Deauville’de G1 Prix Morny’i koşmayı planlıyoruz.” dedi

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023