KASKSIZ AT ÇALIŞTIRMAK TEHLİKELİ VE YASAKTIR

Geçtiğimiz yıllarda Hipodromlarda uygulanmaya başlanan, çok gerekli bir uygulama olan, At çalıştırırken veya binek yaparken Kask takma mecburiyeti düzenli uygulanıyor veya kontrol ediliyormu ? 
Geçen hafta İzmir'e gelen TJK Yönetim Kurulu Başkanı ahırlar bölgesini gezdiğinde "KASK" konusundaki eksiklikleri gördüğünde, sinirlenmişti. Bu uygulamanın neden aksadığını soran TJK Başkanı aldığı yanıtlardan da pek tatmin olmamıştı. Bu tespitlerden sonra kask takmadan at çalıştıran kişiler tespit edilerek cezalar verildi.

Bizde diğer Hipodromlarda durumun ne safhada olduğunu ve uygulamanın nasıl kontrol edildiğini merak ettik ve biraz araştırdık.

Aldığımız duyumlarda kafasına kartondan kask yaparak veya şapka ile at binip çalıştıranlar olduğunu öğrendik. Kask takmanın zorunluluk ve güvenlik açısından çok önemli olduğunu düşünemeyen bakıcı veya çalıştırıcılar olabilir ama Hipodrom yetkilileri ve güvenlik personeli bu konuda hassas olup gerekli kontrolleri sıkı şekilde yapmalıdır.

Bakalım bu denetim yalnızca İzmir'le mi sınırlı kalacak yoksa diğer Hipodromlarda aynı şekilde bu işe ciddi yaklaşacakmı, araştırmalara devam ediyoruz. 

 

Pin It