3 yaşlı başarılı İngiliz taylarının birincilik mücadelesi verdiği 2018 yılı William Giraud Koşusu'nu (Açık-A3) N. Arek Kuyumciyan'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu doru erkek safkan EL NINO (Victory Gallop - Platonic Chat /Danehill Dancer) jokeyi Halis Karataş ile kazandı.

Üst üste 4. birinciliğine uzanan Victory Gallop temsilcisi EL NINO son olarak, 24 Aralık 2017 tarihinde katıldığı Piri Reis Koşusu'nu (A3) bugünkü jokeyi Halis Karataş idaresinde kazanmayı başarmıştı.

Koşunun videosu için tıklayınız...

Kum pistte 1600 metre mesafe üzerinden düzenlenen, 108.000 TL birincilik ikramiyesi olan ve 3 yaşlı, 1'i dişi 5'i erkek toplam 6 safkan İngiliz tayının birincilik mücadelesi verdiği William Giraud Koşusu'nda, kazanan EL NINOisimli safkanın ardında ikinciliği, Murat Gündüzeli idaresindeki EMPERORSION (Lion Heart - Dame de Sion / College Chapel) elde ederken, BIGDADAŞ (Kurtiniadis - Lady Chara / Royal Abjar) Gökhan Gökçe ile üçüncü, İbrahim Halil Ketme ile William Giraud Koşusu'na katılan ASLAN ADAM(Halicarnassus - Niran / Sea Hero) ise tabelanın son basamağının sahibi oldu.

 

Kazanan EL NINO için koşunun bitiriş derecesi 1.41.08 olurken, farklar Uzak - 4 Boy - 2,5 Boy  şeklinde sonuçlandı.

 

Pin It