İZMİR'DE ATLAR UÇUYOR
Geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaşmıştık bu konuyu İzmir ilimizde iki yada üç gün yağış olmadığında yarış pisti sulanıyor ve yarışlardaki dengelerde, elbetteki alt üst oluyor !

Şimdi sizlere birkaç örnek verelim;

İNANILMASI GÜÇ DERECELER...;
Geçtiğimiz Perşembe günü son ayakta PINK GOLD isimli safkan 1400 kumda ( 1.26 ) içinde koşarken aynı gün bir başka yarışta 1600 kum pistte Arap safkanı KARAGÜLÜM ( 1.51 ) ile yarış kazanıyor'ki bu derece Arapların Açık yarışlarında bile zor çıkacak bir sonuçtur !!..


Ertesi gece ( Cuma gecesi ) yine İzmir kum pistindeki uçan atlara örnekler verelim...

ilk ayakta kazanan KARESİ 1600 kum'da (1.40 ) koşup kazanırken yine aynı mesafedeki bir başka yarışta PRINCESS DI (1.39) gibi çokta normal olmayan bir derece ile kazanıyordu.. .


Bu arada hava nın, yağışsız olduğundan yola çıkarak. Normal pistte göre oyunlarını oynamış birçok yarışseverde. Müşterek bahislerden kötü yönde nasibini alırken yarışlar koştukça şahsen beni de arayan birçok atçı ve yarışsever Hakan bey İzmir pisti yine uçuyor TJK bizim at yarışı keyfimizden ne istiyor ? Yada atlarımız kaba kumcu biz yağış olmadığı için yarışlarda iyi netice beklerden iki gündür sahaya basılan su nedeni ile atlarımız çamur içinde geri geliyor bu nasıl iştir serzenişinde bulunuyorlar..

Şimdi soruyorum...; Hangi akla hizmet, bu pisti sulama ile uçar bir hale getirenler acaba. Yarışseverlerden ve birçok atçımızdan gelen iyi niyet mesajları sonrasında, rahat uyku uyuyorlarmı çok merak ediyorum..

Hakan Demirci

Pin It