11.02.2018 Pazar günü Adana'da günün beşinci koşusunda Gülerce ekürilerinden BITCOIN isimli safkan HASAFET önünde yarışı kazanırken yarış sonrası çekilen protesto kabul edildi ve derece değişikliğine gidildi. 

Bitcoin yarış içinde Hasafet'e temas etmeden bariyer dibine doğru kayıp çok kolay yarışı kazanırken, Adana komiserlerinin bu koşuyu değiştirmesi çok eleştirildi.

Yarışın videosu ve arkadan önden çekimlerini yazımızın sonuna ekledik ama bizce esas önemli olan duyduklarımıza göre Adana Komiserler Kurulu üyelerinin karar vermeden önce jokey odasında bulunan Halis Karataş ile telefon görüşmesi yapmış olmaları. 

Bir Komiser yarışa protesto çekilmişken, protesto çeken jokeyle konuşup ne der ? Bu konuşma sonrası nasıl karar verir ? Konuşma gereği neden hisseder ? 

Bu konuşma eğer gerçekse, içeriğini bilmiyoruz ama konuşulması bile anlamsız ve etik olmayan bir davranış iken konuşup yarışta derece değişikliğine gidilmesi, bunun gibi bir sürü yarışı değiştirmezken burada değişiklik yapılması, çok fazla kafaları karıştırır.

Yıllarca dediğimiz gibi Komiserlik Mesleği artık Profesyonel kişilerce idare edilmeli...

YARIŞIN VİDEOSU

PROTESTO GÖRÜNTÜLERİ

GEÇEN HAFTA REDDEDİLEN PROTESTO

 

 

Pin It