YARIŞ ATI ORTAKLIK SÖZLEŞMESİ

Biz aşağıda adı, soyadı, adresi, mail adresi, kimlik bilgileri, banka hesap numaraları ve imzaları bulunan kişiler işbu sözleşmeyi aşağıdaki şartlarla imzalamış bulunmaktayız.

ORTAKLIĞIN AMACI;

Madde 1) At sahibi olmak isteyen ama bunu çeşitli nedenlerle tek başına gerçekleştiremeyen kişilerin belli şartlara uygun olarak, eşit paylara bölünmüş yarış atlarına istedikleri pay adediyle ortak olması ve yarış atının belirlenen kurallar altında  koşturulması.

SATIN ALINACAK YARIŞ ATININ ÖZELLİKLERİ;

Madde 2)

  1. Bu sözleşme ……………………………… isimli …………………….. orijinli safkan ingiliz atı çin hazırlanmıştır.
  2. Satın alınan safkan konformasyon olarak düzgün ve veterinerlik kontrolünden temiz çıkmış olup bu ortaklık sözleşmesi imzalandığı tarihte tüm ortaklar yarış atının sağlıklı sıhhatli ve koşar vaziyette olduğunu, kabul ederler .

SATIN ALINACAK ATIN SENDİKALAŞMASI;

Madde 9)

  1. Satın alınmasına karar verilen …………………………… isimli yarış atının belirlenen alış miktarı …….. olup. Eşit pay miktarıyla katılım sağlamak isteyenlere satışı yapılıp sendikalaşma sağlanacaktır.
  2. Ortaklar; madde 9/a’da belirlenen ……………………..fiyata göre hisselerine düşen miktarı sözleşme imzalandıı gün elden ödeme yapacaklarını veya menejerin hesabına yatıracaklarını kabul, beyan ve taahhüt

ORTAKLIK MENEJERİ , GÖREVLERİ ve SORUMLULUĞU

Madde 3) İşbu adi ortaklığın menejeri……………………’dır.

Madde 4) İşbu Adi Ortaklığın ortağı ve aynı zamanda menejeri ....... satın alınan yarış atının yarış hayatı boyunca hara bakımı, veteriner tedavisi, antrenör seyis, çalıştırıcı, nalbant seçimi, yem, ot, ahır seçimi, idman, atın koşacağı yurt içinde veya yurtdışındaki yarışların belirlenmesi, jokey seçimi, atın seyahat şeklinin seçimi ve burada yazılı olmayan bütün sevk ve idare ile ve yarış atı ile ilgili olan her konuda tek yetkili ve tek sorumludur.

Menejer satın alınan atla ilgili hara durumu, sağlık durumu, idman programı, yarış belirleme, jokey seçimi ve sair tüm bilgileri haftalık ve aylık olarak hazırlanacak olan yalnızca ortakların girebileceği web sitesinde paylaşmakla sorumludur. Ortaklar bu maddenin hiçbir şekilde değiştirilemeyeceğini ancak oybirliği ile değiştirilebileceğini kabul, beyan ve taahhüt ederler.

 

SATIN ALINACAK ATIN YARIŞ

HAYATI SONRASINDAKİ YAŞAMI;

Madde 5) Satın alınacak atın yarış hayatının tamamlanmasından sonra; atın aygır olup olmayacağı, satılıp satılmayacağı, aygır olmasına karar verilmesi halinde yurtiçinde veya yurtdışında mı aygırlık yapacağını, çekim ücretinin ne kadar olacağı, sıfat adedinin ne kadar olacağı ve burada yazılı olmayan diğer bütün hususlarda ortaklar oy çokluğu ile karar vereceklerini kabul, beyan ve taahhüt ederler.

ATIN KALACAĞI HARA;

Madde 6) Satın alınacak yarış atının Türkiye’ye geldiği günden itibaren yarış sahasına veya idman merkezine sevk olunacağı güne kadar Karacabey, İzmit pansiyon harada yada oyçokluğu ile seçilen bir harada bakımı yapılacaktır.

MASRAFLAR;

Madde 7) Satın alınacak at için yurt içinde veya yurtdışında yapılacak masraflar, menejer tarafından ortaklara web sitesinde duyurulur ayrıca her ayın son Cuma günü rapor halinde mail yolu ile iletilir.

Ortaklar kendilerine düşen payı her ayın ilk üç günü içinde işbu sözleşmede yazılı bulunan menejer ortağa banka hesap numarasına yatıracaklarını kabul, beyan ve taahhüt ederler. 

Ortaklar ödemekle yükümlü oldukları aylık masrafları bir ay içinde ödemedikleri takdirde; ortaklık adına menejer yazılı uyarıda bulunmak zorundadır. Ortaklar; yazılı uyarının yapılmasından sonra 15 günlük süre içinde masrafların ödenmemesi halinde; adi ortaklık adına menejerin yasal yollara başvurabileceğini kabul, beyan ve taahhüt ederler.

KAZANILAN İKRAMİYELER;

Madde 8)

  1. Satın alınacak atın dereceye girerek ikramiye kazanması halinde; kazanılan ikramiyeden %10 jokey montu, %10 antrenör montu, %5 seyis montu, vergi, stopaj ve diğer resmi kesintilerin yapılacağını kabul, beyan ve taahhüt
  2. Ortaklık için satin alınmış olan Yarış atının katıldığı yarışlarda ikramiye kazanması ve kazanılan ikramiyenin giderlerden fazla olması durumunda, gelirden gider düşüldükten sonra meydana gelen kazançtan % 10 işletme giderleri için ayrılıp kalan miktar ortakların hesaplarına artı olarak işlenir. Talep eden ortağın banka hesaplarına gönderilir.

ATIN İSMİ VE YARIŞ FORMASI

Madde 10)

  1. Ortaklar; satın alınacak tayın ilk kez ismi konacaksa adının ortaklar tarafından oy çokluğu ile belirleneceğini kabul, beyan ve taahhüt
  2. Ortaklar; satın alınacak atın ortaklar içinden at sahibi belgesi olan ortak adına yarışlara iştirak etmesi için oy çokluğu ile seçim yapılır, kimin adına yarışlara katılacağı belirlenir.

 

ATIN HASLIĞI VE SAKATLIĞI.

Madde 11)

  1. Ortaklar; satın alınacak olan yarış atının bir canlı olduğunu, hastalanabileceğini, sakatlanabileceğini, ölebileceğini, kalitesiz bir yarış atı olma ihtimalinin olduğunu kabul, beyan ve taahhüt
  2. Ortaklar; satın alınacak olan yarış atının hastalanması, sakatlanması veya ölmesi halinde birbirleri aleyhine, seyis, çalıştırıcı, antrenör ve menejer aleyhine hiçbir şekilde ne nam altında olursa olsun tazminat talebinde bulunmayacaklarını, bu haklarından gayrıkabili rücu olarak feragat ettiklerini kabul, beyan ve taahhüt

 

Madde 12)

Ortaklar; istedikleri zaman menejere haber vererek satın alınan atı hara yada

hipodromda ziyaret edebilirler.

 

ORTAKLIKTAN ÇIKMA:

Madde 13)

Ortakların hisselerini satmak istemeleri halinde öncelikle diğer ortak/ortaklara teklif etmek zorundadır. Hissesini satmak isteyen ortak; satacağı kişinin dışarıdan biri olması halinde bu kişinin ortaklığa girmesi diğer ortakların üçte ikisinin kabulüne bağlıdır. Aksi takdirde ortaklar; hisselerini dışarıdan birine satmayacaklarını kabul, beyan ve taahhüt ederler.

 

ORTAKLIĞIN SON BULMASI

Madde 14)

İşbu adi ortaklık satın alınan atın ölmesi veya satılması ile son bulur.

 

CEZAİ MADDE

Madde 15)

Ortaklar; işbu adi ortaklık sözleşmesinin herhangi bir maddesinin ihlal edilmesi halinde bu ihlali gerçekleştiren ortak tarafından adi ortaklığa 5,000TL cezai şart ödeneceğini kabul, beyan ve taahhüt ederler.

 

ORTAK BİLGİLERİ;

Madde 16)

Ortaklar; işbu sözleşmede yazılı bulunan ikametgah adresinin, mail adresinin, kimlik bilgilerinin ve banka hesap numaralarının doğru olduğunu, yazılı bulunan mail adresine ve ikametgah adresine gönderilen yazışma ve evrakların kendisine gönderilmiş olduğunu kabul ettiğini, kişisel bilgilerinde bir değişiklik olması halinde menejere yazılı olarak bildireceğini kabul, beyan ve taahhüt ederler.

İşbu ortaklık sözleşmesi … maddeden ibaret olup, taraflarda birer adet kalmak kaydı ile ….adet düzenlenmiş, taraflarca …/../.. tarihinde okunup imzalanmıştır.

 

1.   ORTAK          :

Adı, Soyadı          :

T.C. Nosu            :

Mail Adresi          :

Telefon Nosu : Banka Hesap no : İkamet Adresi       :

İmza                     :

 

2.   ORTAK          :

Adı, Soyadı          :

T.C. Nosu            :

Mail Adresi          :

Telefon Nosu : Banka Hesap no : İkamet Adresi       :

İmza                     :

 

3.   ORTAK          :

Adı, Soyadı          :

T.C. Nosu            :

Mail Adresi          :

Telefon Nosu : Banka Hesap no : İkamet Adresi       :

İmza                     :

Pin It