AT YARIŞLARI "KENT VE SPOR" SERGİSİNDE

İzmir tarihinin ve kültürünün çeşitli dönemlerini kentliyle buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), “Kent ve Spor” adıyla yeni bir sergi hazırlığına başladı.

İzmir'de spor'un tarihinin yazılacağı  "Kent ve Spor" isimli Sergide yer alan At Yarışları bölümü Yarış Yazarı Hakan Demirci ve Sonduzluk.com katkılarıyla oluşturuldu. 

YARIŞÇILIĞIN TARİHİNİ YAZIYORUZ

8 bin 500 yıllık geçmişe sahip liman kenti İzmir, modern sporların ilk kez yapılmaya başlandığı şehir olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Ülkemizdeki ilk modern at yarışlarının yapıldığı şehir olan İzmir Ülkemiz yarışçılığı için ayrıca bir öneme sahip. 

İzmir'deki ilk At Yarışları ve At Yarışlarının geçmişi de bu sergi çalışması içinde önemli bir yer oluşturuyor. Sitemiz Sonduzluk.com ve Yarış Yazarı Hakan Demirci'nin katkıları ile At Yarışları "Kent ve Spor" isimli Sergi çalışması içinde yerini aldı. 

Bilgi ve Belge olarak katkılarını yaptığımız sergi çalışmasında yarışseverlere, sporseverlere, tarihi belgelerle birlikte  çok anlamlı ve manevi değeri çok büyük ekipmanlarıda görme imkanı sunacağız. 

19 Mayıs 2018 günü açılması planlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi içinde yer alacak “Kent ve Spor” sergisi için katılımlarınızı bekliyoruz.

Bizler orada olacağız.


Pin It