CENNET GİBİ BİR MEKANA HOŞ GELDİNİZ !...

Yıllardır yapıla gelmekte olan geleneksel yarışlar vardır. Örneğin 9 Eylül kupası, Ege Derbisi, Akdeniz Derbisi vs benzeri ve bu örnekleri çoğaltmak çok mümkündür..

Bilindiği üzere bu sitemizde genellikle atçılığımız va yarışçılığımız ile ilgili güncel konularda yazılar araştırmalar ve söyleşiler yazmakta ve siz değerli okurlarımız ile paylaşmaktayız..

Bu kez bir değişiklik yaparak atlı sporların bir başka dalı olan binicilik ile ilgili bir araştırma ve kısa söyleşiler yaptık...


EGE ATLI SPOR KULÜBÜ...
Değerli okurlarımız bilindiği üzere yıllardır İzmir ilimizde binicilik dalında tek spor kulübü faal durumda olduğunu varsayıyorduk. Ancak yaptığımız araştırma neticesinde olayın hiçte böyle olmadığını gösterdi. 2013 Yılından bu yana İzmir ilimizde faal olarak Ege binicilik kulübü atçılığımızın bu branşında hizmet veriyor. 


BU CENNET MİSALİ YERLEŞİM NEREDEDİR ?
16 Dönüm arazi içinde, yeşil alanları dışındaki, bu güzide spor merkezi 1250 metre karelik bir kapalı manej, 4500 metre karelik bir açık manej ayrıca misafir ahırlarda dahil olmak üzere 100 ahır mevcuduna sahip. Ayrıca cafe ve restoran olarak ta hizmetlerine devam ediyor. Atatürk mahallesinde Gaziemir Kısık yolu üzeri 7. km Havaalanı Otoban Gişeleri yanında faaliyet gösteriyor. 
Binicilik dalında faaliyet göstermekte olan bu kulübümüzde halen 80 Talebe mevcut olup bunlardan 45 tanesi müsabakalara iştirak eden lisanslı sporculardır.


EN GENÇ, EN BAŞARILI SPORCULARDAN "ELİF BAYRAM" BİNİCİLİĞE 6 YAŞINDA BAŞLAMIŞ..;
Yetişkinler dalında ülkemiz genelinde büyük başarılara imza atan bu genç ve dinamik binicilik kulübümüzde, geleceğin yıldızları da yetiştirilmektedir..
Elif Bayram 6 yaşında başladığı bu sporda taraflı tarafsız bu branşla ilgili her kesimden taktir toplamış genç sporculardan biridir. Elif Bayram bu kadar genç yaşlarda olmasına karşın birçok önemli başarıya imza atmıştır. Atlarla günlük olarak 10 saat geçirdiğini belirten bu genç ve başarılı bayan sporcumuz, hedefinin gelecekte yetişkinler dalında da, gönülden bağlı olduğu bu kulübe başarılar kazandırmak olduğunu söylemiştir.


TEŞEKKÜRLER BONCETTO ! ..
Yazımızın başında sizlerle paylaştığımız üzere gerek yarışçılığımızda gerekse atçılığın bir başka dalı olan binicilikte bir takım yarışlar vardırki bu yarışlar yerlerinde yapılması gerekli geleneksel yarışlardır. Cumhurriyet kupası binicilik yarışları da yıllardır İzmir ilimiz ile bir bütün olarak binicilikteki yerini almış anlamlı yarışlarımızda olmuştur.
Ancak geçtiğimiz yıl bu kupa ve söz konusu isimli binicilik yarışı Adana ilimizde yapılmıştır.. İşin ilginç yanı ise yıllardır İzmir'de koşulan ve hiç İzmirli sporcular tarafından kazanılmamış bu yarış geçtiğimiz yıl, sayın Hüseyin Kavas beyin BONCETTO isimli atının zaferi ile yeniden kupa Yeniden İzmir ilimize gelmiştir.

Başta Değerli idareci dostumuz; İdris Çelik olmak üzere bu gönülden atçılık yapılan kulübümüzü kutluyor başarılarının da devamını diliyoruz.


Hakan Demirci..

Pin It