Ülkemiz at yarışçılığı ve yetiştiriciliğindeki sorunların ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği ‘Atçılık Çalıştayı’, Bakanlık yetkilileri ve sektörün tüm paydaşlarının katılımıyla 26-27 ve 28 Ağustos 2016 tarihlerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kampüsü'nde bulunan Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilmişti.

Çalıştay'da alınan bazı kararlar üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hayata geçirilmedi ve yapılan Çalıştay'ın ne kadar Boş ve Gereksiz olduğu, Tarım Bakanlığının TJK ve sektörün kesimlerinin önerilerini hiç dikkate almadığı bir kez daha görüldü. 

AGF olayında ekürinin geçerli sayılmasından, MBH at koşmasına kadar bir çok önemli olay çözüm beklerken Bakanlığın yarışçılığımızın büyük dertlerini görmemesi ve hayata geçirmemesi yarışçılığa verilen önemsizliği gösterirken bugün Diyarbakır'da görüldüğü üzere komiserliğin de ne kadar basit bir olay olarak görüldüğünü görmüş olduk.

Diyarbakır'da yarışı kazanan atın üçüncü olana faul yapması üzerine, üçüncü olanı birinciliğe, birinci olanı üçüncülüğe almak ne yönetmelik, ne kanun nede tüzüklerle açıklanabilirdi. Bunu yapan kişinin bir şekilde uyarılarak bunu düzeltmesi ise yetersiz kişilerin nasıl ilişkilerle komiser olduklarını göstermesi açısından önemliydi. 

Geçen aylarda da yazdığımız gibi "İPLER KİMİN ELİNDE" belli değil...

Pin It