persc0407

Sait Akson Koşusu’nda zaferin adı PERSHING

GAZİ Koşusu öncesi, 3 yaşlı safkan erkek  İngiliz taylarının en önemli provası olan ve 1971 yılından bu yana düzenlenen, Türkiye Jokey Kulübü'nün kurucu üyelerinden Sait Akson Koşusu (Açık-G2/E) 4 Haziran Pazar günü, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleşti.

1985 yılından bu yana, Sait Akson Koşusu'nu kazanan 8 safkanın, aynı zamanda Gazi Koşusu'nu da kazandığı bu önemli randevu, 91. Gazi Koşusu yolunda erkek İngiliz tayları için son derece önem teşkil etmektedir. Üst düzey bir mücadelenin yaşandığı Sait Akson Koşusu'nun 2017 yılı galibi (Açık-G3/D),Kamil Kahyaoğlu'nun sahibi olduğu, C. Mehtap Yargıtarafından yetiştirilen PERSHING (Scarface - Orse Gül / Sri Pekan) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazanmayı başardı. 

2017'nin prensi PERSHING, gözünü 91. Gazi Koşusu'na dikti... 

Yarış yaşamına, 31 Mayıs 2016 tarihinde Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda başlayan başarılı safkan PRESHING, üst üste üçüncü birinciliğine, bu kez Gazi Koşusu'nun en önemli provalarından olan Sait Akson Koşusu'nu kazanarak ulaştı. Doru erkek Scarface temsilcisi,  20 gün önce Erkek Tay Deneme Koşusu'nu (G1), bir önceki koşusunda ise Ergin Talay Koşusu'nu (KV-8) kazanmayı başarmıştı. 25 Haziran 2017 Pazar günü, Türk yarışçılığının derbisi 91. Gazi Koşusu'nun da en iddialı isimlerinden biri olmayı başaran PERSHING, 2017'nin Kralı olmak adına bu önemli randevuda yer alacak.

Pin It