2019 yılı Dubai World Cup Karnavalı başladı

Yılın ilk önemli yarış festivali olan Dubai World Cup Karnavalı (DWCC) 3 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilen 6 koşuyla birlikte başladı.

İlki 1996 yılında düzenlenen ve 2004 yılından itibaren aralıksız olarak gerçekleştirilen Dubai World Cup Karnavalı’nın ilk gününde G3 Singspiel Stakes ve G3 Dubawi Stakes günün önemli mücadelelerindendi.

İlk 5 sırayı Godolphin Ekürisi’ne ait safkanların elde ettiği 1800 metre çim pistteki G3 Singspiel Stakes’i 2017 yılı G2 Uluslararası Topkapı Koşusuikincisi olan DREAM CASTLE (Frankel – Sand Vixen / Dubawi) jokey Christophe Soumillon ile kazanmayı başardı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız

5 yaşındaki Dream Castle, yaklaşık 300 günlük aranın ardından iğdiş olarak ilk kez piste çıktığı G3 Singspiel Stakes ile birlikte kariyerinin 11. startında 2. birinciliğine ulaştı. Dream Castle, ilk ve tek galibiyetini ise 2 Nisan günü İngiltere-Doncaster Hipodromu’nda elde etmişti. 

Günün diğer G3 mücadelesi olan 1200 metre kum pistteki Dubawi Stakes’i ise RAVEN’S CORNER (Raven’s Pass – Beautiful Filly / Oasis Dream) jokeyRichard Mullen idaresinde kazandı.  6 yaşındaki safkan bu galibiyetle birlikte 16. startında 5. birinciliğine ulaştı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız

Öte yandan Dubai World Cup Karnavalı’nın açılış gününde, 1400 metre çim pistteki son koşuyu ise 2017 yılı G3 Uluslararası Trakya Koşusu galibi olan ve İngiltere Premier Lig takımlarından Southampton formasını giyen Charlie Austin’in sahibi olduğu ANOTHER BATT (Windsor Knot – Mrs Batt / Medecis) Waneta’nın kazandığı 2016 yılı G3 Uluslararası Trakya Koşusu’ndan ikincilikle ayrılan Godolphin Ekürisi’nin Top Score isimli safkanının önünde kazanmayı başardı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız

Dubai World Cup Karnavalı açılış gününde diğer koşularda alınan sonuçlar ise şöyle oluştu:

Longines Gents Record Collection (Handikap) – 2400m Çim – 3+ yaşlı atlar 

BIN BATTUTA (Dubawi – Land of Dreams / Cadeaux Genereux) – C. Soumillon

Koşuyu izlemek için tıklayınız

1000 Guineas Trial (Şartlı) – 1400m Kum – 3 yaşlı dişi taylar

AL HAYETTE (Union Rags – Water of Life / Hennessy) – Fabrice Veron

Koşuyu izlemek için tıklayınız

Longines Ladies Record Collection (Handikap) – 1000m Çim – 3+ yaşlı atlar

FAATINAH (Nicconi – Alqwah / Danehill) – Jim Crowley

Koşuyu izlemek için tıklayınız

Pin It