02.07.2017 Pazar Günü Gece koşulan İzmir yarışlarında ilginç bir olay oldu.

Kadir Tokaçoğlu bindiği bir attan düşerek hastahaneye sevk edildi ve günün yedinci koşusunda binmesi gereken Altıncı His isimli safkana İbrahim Halil Ketme deklaresi yapıldı. Hipodromda ve televizyon ekranlarından bu değişiklik anons edildi, yarışsever Altıncı His isimli safkana İbrahim Halil Ketme binecek diyerek kupon değişikliklerini yaptı.  

Fakat yarış saati geldiğinde görüldü ki Kadir Tokaçoğlu sevk edildiği hastahaneden geri gelmiş ve Altıncı His isimli safkana biniyor.

Attan düşen Hastahaneye sevk edilen ve geri gelerek Agf Tablosunun % 42.3 oranla ilk sırasındaki ata binen Kadir Tokaçoğlu yarış içinde pek varlık gösteremedi ve binmiş olduğu favori safkanda yarışı üçüncü olarak tamamladı. Yarışseverinde büyük bir bölümü de bu koşuda kuponlarında kayıp gördüler.

Burada konunun muhatabı olan İzmir Komiserler Kurulu üyelerine ve Tjk.org sayfalarında yayınlanan Komiser Raporunu hazırlayan Sayın Ali Erkul'a sormak lazım...

  - Aşağıda sizin hazırladığınız rapora göre Bir jokeyi hem Koşmayan, hemde Değişen Jokey olarak nasıl belirlediniz ?

  - Bir jokey Hastahaneye sevk edilip yerine başka bir Jokey deklaresi olduktan sonra yapılan ikinci deklare neye göre iptal edildi ?

  - Kafanıza göre istediğiniz jokeyi istediğiniz ata bindirme yetkiniz var mı ?

  - İndirdiğiniz jokeyi yeniden bindirme, yerine bindirdiğiniz jokeyi attan indirme yetkisini hangi yönetmeliğe göre alıyorsunuz ?

   - Yarışların dürüstlükle cereyan etmesini sağlamak ve Yarışseveri korumak ilk görevlerinden olan siz, koşu içinde attan düşen, yarış sahasını bırakıp hastahaneye sevk edilen bir jokeyin aynı gün geri tekrar gelip at binmesine nasıl müsaade ediyorsunuz ?

Pin It