2017 Longines Uluslararası Yarış Festivali’nin taksit listeleri belli oldu


2-3 Eylül tarihlerinde İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda kulübümüzün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan dünyaca ünlü Longines’in resmi saat ve resmi zaman tutucusu olduğu Uluslararası Yarış Festivali kapsamındaki 7 uluslararası koşunun taksitleri yatırıldı.

2 Eylül Cumartesi

Uluslararası Anadolu Koşusu (G2) 2000m Kum (sentetik) pist

(FRANKUUS)

Festivalin ilk gününde gerçekleştirilecek olan G2 Uluslararası Anadolu Koşusu için 6’sı ülkemizden 14’ü ise yurtdışından olmak üzere toplam 20 safkanın taksidi yatırıldı. Koşuda yurtiçinden  CERASTES, MY BILLIONAIRE, OĞLUM BERAT, OĞLUM BERATIM, RUNNER BULL ve SİNYOR ŞAMİL taksit listesinde yer alırken, yurtdışından taksitleri yatırılan safkanlar arasında geçtiğimiz yılın galibi BELGIAN BILL, son 5 yılda 3 kez bu koşuyu kazanma başarısı gösteren ünlü Godolphin ekürisinin safkanlarından G3 koşuda plasesi bulunan CARRY ON DERYCK,  dünyaca ünlü FRANKEL’in G3 galibi temsilcisi FRANKUUS, G1 plasesi bulunan SALOUEN, bu yıl sentetik pistte Listed koşu kazanan ABSOLUTE BLAST, Listed koşu galipleri FIRST SITTING, QURBAAN ve SPARK PLUGile Türk at sahibi Vefa İbrahim Aracı’nın İngiltere’de katıldığı 8 koşunun 4’ünü kazanan safkanı MURAD KHAN da bulunuyor.

Uluslararası IFAHR Koşusu (G2) 2100m Kum (sentetik) pist

(HANDASSA)

Arap atlarına mahsus IFAHR Koşusu için bu yıl 6'sı ülkemizden, 5’i ise yurtdışından olmak üzere 11 safkanın taksidi yatırıldı. Koşuya ülkemizden BUDAKHAN, FİRİKYA, GÜMBÜRGÜMBÜR, MERİH, MY SULTAN ve YILMABAŞAR’ın taksitleri yatırılırken, yurtdışından ise son 2 yılki koşunun galibi HANDASSA ve dünyaca ünlü Al Shaqab Racing’in kariyerinde G1 galibiyetleri bulunan safkanı AL MOUWAFFAK da bulunuyor.

Uluslararası İstanbul Koşusu (G3/Dişi) 1600m Çim pist
(ARABIAN HOPE)

İngiliz kısraklarına mahsus İstanbul Koşusu için 8’i yurtiçinden, 7’si ise yurtdışından olmak üzere 15 kısrağın taksitleri yatırıldı. ACQUAPURA, BLACK CHINESE, CHACHKOVA, CHERI CHERI LADY, ISKRA, MISAE, TATVAN İNCİSİ, WILLPOWER gibi yurtiçinden taksitleri yatırılan kısrakların yanı sıra yurtdışından yoğun katılımın olduğu koşu için taksit listesinde son 3 yıldır bu koşuyu kazanan Godolphin Ekürisi’nin kısraklarından G1 koşu plasesi bulunan ARABIAN HOPE ile aynı eküriye ait DOWAYLA, bu yıl G2 galibiyeti bulunan OPAL TIARA ve G3 galipleri REALTRA ile MUFFRI’HAda bulunuyor.

3 Eylül Pazar

Uluslararası Malazgirt Koşusu (G1) 1600m Çim pist
(MURAAQIB)

Festivalin ikinci ve son gününde gerçekleştirilecek olan safkan Arap atlarına mahsus Uluslararası Malazgirt Koşusu için toplam 9 safkanın taksidi yatırıldı. Ülkemizden  GÜMBÜRGÜMBÜR, MONTEGO ve UÇARER, yurtdışından ise 6 G1 koşu galibi MURAAQIB de listede bulunuyor.

Longines Uluslararası Topkapı Koşusu (G2) 1600m Çim pist
(DREAM CASTLE)

Festivalin en önemli yarışlarından olan G2 Longines Topkapı Koşusu için 8’i ülkemizden, 18’i ise yurtdışından olmak üzere toplamda 26 safkanın taksitleri yatırıldı. Bu önemli koşunun taksit listesinde ülkemizden COPPERFIELD, DEDEMŞAH, DRIVE FASTER, KREACHER, PERFECT WARRIOR, PERSHING, TOUCH THE WOLF ve YILDIRIMBEY, yurtdışından ise Godolphin Ekürisi’nin sürekli Grup koşularda boy gösteren Frankel tayı DREAM CASTLE, kariyerinde G2 birincilikleri bulunan KOOL KOMPANY ve G3 koşu galibi JALLOTA gibi isimler yer alıyor.

Uluslararası Boğaziçi Koşusu (G2) 2400m Çim pist
(PRIZE MONEY)

Festivalin bir diğer önemli koşularından G2 Boğaziçi Koşusu için bu yıl 4’ü yurtiçinden, 9’u ise yurtdışından olmak üzere toplam 13 safkanın taksitleri yatırıldı. Yurtiçinden  BLAZE TO WIN, OĞLUM BERAT, PERSHING ve VICTORY IS OURS bu önemli koşu için taksit listesinde yer alırken, yurtdışından bu yıl G2 Dubai City of Gold’u kazanırken Postponed gibi bir ismi geride bırakan Godolphin Ekürisi’nin safkanı PRIZE MONEY, Türk at sahibi Vefa İbrahim Aracı’nın Türkiye’de doğup İngiltere’de start alan Listed koşu galibi safkanı CRIMEAN TATAR,  G3 koşu galibi SECRET NUMBER, bu yıl G2 koşuda plase yapan ve geçtiğimiz yılki Boğaziçi Koşusu üçüncüsü ELBERETH gibi isimler bu yılki Boğaziçi Koşusu’nun taksit listesinde yer alıyor.

Uluslararası Trakya Koşusu (G3) 1200m Çim pist
(ANOTHER BATT)

Bu yıl üçüncü kez Uluslararası olarak düzenlenecek olan 2 yaşlı taylara mahsus Trakya Koşusu için ülkemizden 6, yurtdışından ise 12 olmak üzere toplamda 18 tayın taksitleri yatırıldı. Yurtiçinden  ARMONDO, BAYEZID, HAS, PEARL GEM, TIMETOSAYGOODBYE ve YELE’nin bulunduğu Trakya Koşusu’nun taksit listesinde yurtdışından Listed koşuda plaseleri bulunan ANOTHER BATT ile dünyaca ünlü teknik direktör Sir Alex Ferguson’un sahibi olduğu CHESS MOVE ile Al Shaqab Racing’in umut vaad eden AL BARG, BURIDAN ve ETEFAAQ gibi tayları da taksit yatıranlar arasında yer alıyor.

Pin It