Lukuyanus Atlı Dayanıklılık Yarışmaları sona erdi

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde yer alan ve 2000 yıl önce at yarışı kurallarının yazıldığı Lukuyanus Anıtı’nda ilk kez, Türkiye Jokey Kulübü, Türkiye Binicilik Federasyonu ve Beyşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Atlı Dayanıklılık Yarışmaları düzenlendi. Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde bulunan Avşar Mahallesi’nde, Türkiye Jokey Kulübü, Türkiye Binicilik Federasyonu ve Beyşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle iki gün süren etkinlikte Atlı Dayanıklılık Yarışmaları yapıldı.

Etkinliğin son günü olan 10 Eylül Pazar günü de düzenlenen törende dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Tören sonrası, 2000 yıllık Lukuyanus anıtı ziyaret edilerek toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora (solda) ve Kulübümüz Başkanı Yasin Kadri Ekinci 60 kilometre, 48 kilometre ve 10 kilometre mesafede olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yarışlarda, toplam 27 katılımcı yarıştı. 10 kilometrelik parkurda düzenlenen yarışmaya, Kulübümüz Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora, Kulübümüz Genel Müdürü Tuncel Aydın ve Genel Müdür Yardımcısı Burak Konuk katıldılar. Sırasıyla,Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bahar,Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora ve Kulübümüz Başkanı Yasin Kadri Ekinci organizasyonun son gününde bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora, böyle bir anıtın ve hikayesinin detayından TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci tarafından bilgilendirdiğini belirtti. Atıf Bülent Bora, bu tür organizasyonların Türk turizmine olan katkısına değinerek, ortak bir payda da çalışma yapılarak bunun önümüzdeki yıllarda da uluslararası boyutta düzenlenmesinin önemine vurgu yaptı.

K1 yarışmasını başarıyla tamamlayan Hulusi Tosun, İlyas Uğur, Muhammed Abdullah Özer, Tuğrul Avcı ve Handan Uzun’a madalya ve kokartlarını Beyşehir İlçe Jandarma Komutanı Yalçın Uğurlu verdi. 

 

Pin It