Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Eskişehir Valiliği tarafından organize edilen, Mahmudiye İlçe Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan Mahmudiye Sonbahar Mahalli At Yarışları'nın ikinci hafta bölümü koşuldu.

YOĞUN İLGİ VARDI

Etkinlik, Garnizon Komutan Vekili Hava Tuğgeneral Gürhan Ergürhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İlker, Mahmudiye Kaymakamı Gökhan Dolaş, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, İlçe Jandarma Komutanı Tarkan Orta, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Anadolu Tarım İşletmesi Müdürü Yıldıray Çil, Mahmudiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlker Çolak ve Mahmudiye At Yetiştiricileri Geleneksel At Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (MAYAD) Başkanı Yenel Kaya’nın katılımlarıyla yapıldı. 

BELEDİYE BAŞKANI HİPODROM İSTİYOR

Mahmudiye Belediye Başkanı Gündoğan, yaptığı konuşmada, iki hafta süren yarışların son haftasının Mahmudiye Belediye Başkanlığı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Garnizon Komutanlığı ve Türkiye Jokey Kulübü kupası olmak üzere 4 koşuyla yapıldığını söyledi.

Gündoğan, "Hipodrom, ulusal yarışlara açıldığında Mahmudiye atçılığın cazibe merkezi haline gelecek ve birçok kişiye istihdam kapısı açılacak. Eskişehir'in çiftçisi, turizmcisi, yatırımcısı bu sektörden para kazanacak." dedi. 

GÜNÜN KOŞULARI

Günün ilk koşusu 3 yaşlı safkan Arap taylarının katıldığı bin 200 metre kum pistte yapılan Mahmudiye Belediye Başkanlığı kupa koşusu oldu. Bu koşuyu Gül Fırtınası isimli Arap atı birinci olarak kazandı. 

Günün ikinci koşusunda 4 ve yukarı yaşlı safkan Arap atlarının katıldığı bin 600 metre kum pistte yapılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kupa koşusu oldu. Bu koşuyu Fordta Tek isimli Arap atı birinci bitirdi.

Üçüncü koşusu 5 ve yukarı yaşlı safkan Arap atlarının katıldığı 2 bin metre kum pistte yapılan Garnizon Komutanlığı kupa koşusunda Baba İlhami isimli Arap atı birinci oldu. 

Son koşu Türkiye Jokey Kulübü kupası ise 3 ve yukarı yaşlı safkan İngiliz atların katılımıyla 2 bin metre kum pistte yapıldı. Bu koşuyu Secret Sea isimli İngiliz atı birinci olarak kazandı.

Pin It