2017 yılının 24 Ekim Salı günü yapılan son tay satışında, Sultansuyu İşletmesine ait 10 baş 2 yaşlı erkek elit tay sahiplerini buldu.

İstanbul Veliefendi Hipodromunda düzenlenen açık artırmada, elit taylar ortalama 153 bin TL fiyatla satıldı. Günün en yüksek fiyatla alıcı bulan tayı Onurluefe, 300 bin TL bedelle Mozaik A.Ş. tarafından satın alındı. Onurluefe’yi, 260 bin TL ile satın alınan Ustaoğlu ve 190 bin TL ile satın alınan Tulgar isimli taylar takip etti. Açık artırmada toplam 1 milyon 530 bin TL satış hasılatı elde edildi.

Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Taşan’ın açılış konuşmasıyla başlayan ve oldukça çekişmeli geçen satışlara, Atçılık Daire Başkanı Gürsel Gökkaya, Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Karakeçe, Destek Hizmetleri Daire Başkanı ve Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Murat Durmaz katıldı.

TİGEM her yıl 4 kez koşu tayı, 3 kez de elit tay olmak üzere 7 kez Safkan Arap tay satışı gerçekleştiriyor.

4 defa yapılan koşu tayı satışlarında; toplam 206 baş tayın satışından 9 milyon 447 bin TL gelir elde edildi. Bu 4 satışın en yüksek fiyata alıcı bulan ilk üç tayı Behiçefe, Şenhan ve Tatarkan oldu.

Anadolu, Karacabey ve Sultansuyu İşletmelerine ait 41 baş erkek elit tay satışından, toplam 7 milyon 295 bin TL satış hasılatı elde edildi. Bu satışlarda en yüksek fiyatla alıcı bulan ilk üç tayı ise Beyhanefe, Azant ve  Onurluefe oldu.

2017 Yılı Koşu ve Elit Tay Satış Detayları:

Sultansuyu Elit Tay Satış Detayları:

Pin It