Merhaba Dostlar,

Bugün Adana programı seyir ve kalite açısından doyurucu nitelikte. Sonuç bakımından daha çok taktik ve binicilerin yarış koşullarındaki insiyatiflerinin daha çok belirleyici unsur  olacağını düşünüyorum.

1.AYAK: Dinçlik koşularını çok başarılı koşan KIRIMBEYİ yeterli kumaşı ile söz sahibi olabilir. Gidiş olarak da süratli koşularda insiyatif alarak 2,3 gidip viraj önü devrini artırabiliyor. Bu şekilde bir gidişat ile sonuç alabilir. Yine aynı tarzda yarış koşan PARPALİ gördüğü koşu sonrası bu kez daha hazır. Karataş koşuyu kafasında iyi kurması halinde farkını ortaya koyabilir. Son olarak KIZILTUĞ son koşusundaki gereksiz beklemesini yapmadan orta grupta erken yer tutması halinde en ufak hatayı affetmez.Dinçlik koşularını güzel yapan YOLDAŞ ve önde yine kaale alınmazsa SEDATBEY sürpriz.

2.AYAK: Çok bilinmeyenli bir denklem gibi görünen bu koşuda şahsen risk alınabileceğini düşünüyorum. Koşu da bir çok isim tereddütlü start çıkışı olan, koşuya geç başlayan isimler. SHERMAN OAKS 2-3 boy geç başlıyor, ENDLESS POWER 6-7 boy geç çıktı son koşusunda. IŞILAY deseniz 10 boy geç çıkarak başladı. MONSERRAT 6-7 boy geç çıkış yaşadı. SITAMUN keza koşuya geç adapte oluyor.Benim bu koşudaki favori ismim son koşusunda start sorunu çözüldükten sonra son 200 e kadar kazanırda olan KÜLÜNK SULTAN olacaktır. Bu kez önde çok rahat tempo kuracaktır. İyi start alırsa önde kendisini çok zorlayacak bir isim yok. Koşuya temposunu kabul ettirerek kazanmasını bekliyorum.En ciddi rakibi önde yeterli avans vermezse NOBEL PRINCESS olacaktır.Sıralamam şablondadır.

3.AYAK: Aynı tarihte aynı mesafe performanslarına göre eşdeğer derece analizinde ön plana çıkan 2 isim var. PRENS HERO ve SUPER MARIO. Bu 2 isim bugün benim ön planda şans verdiğim isimlerdir. Olası eksik koşmaları halinde ilk koşusunda start çıkışı savruk başlayıp, düzlükte de yol bulamayıp bariyere yapışan, talihsiz bir koşu ile hayatına başlamış TOO FAST bu kez hazır görünümü ile devreye girecektir.

4.AYAK: Günün şüphesiz en zevkli koşusu. Antrenör ekibi değiştikten sonra müthiş bir sıçrama yaparak sınıf değiştiren HASAFET çok sürpriz gibi görünse de bu yaşça büyük rakipleri yanında dinamizmi ile favorim.Düzlüğe çok kolay gelip müthiş vites değiştiriyor. Bugünde CERASTES i önüne alarak bariyer dibinden erken bir bindirme ile yarışı koparabilir.HOT CHOCOLATE bu kez çok ciddi hazırlıkları ile rakibi olacaktır. OĞLUM BERAT ,CERASTES ve bu kez uzuna çıkan BADARBUNGA yazarak rahat bir koşu izlenebilir.

5.AYAK: GENÇALP müthiş kan hattını inkar etmeden, çok güzel saklanarak hazırlandığı ilk koşusunda camia da çok ses getiren bir koşu kazanmıştı. Sonraki idman pisti çalışmalarında da görüyoruzki müthiş bir sıçrama içinde. Bugünde çok etklili koşu bekliyorum. Klasik bir arap atı handikap yarışı olması sebebi ile MOSKOVA ATEŞİ ve TEZAYAK en ciddi rakipleri olmasını bekliyorum. Sıralama şablondadır.

6.AYAK: Taylar ilk kez uzun mesafeye çıkacaklar. Hem pedigri olarak, hemde yarış karakteri olarak koştukça çok daha başka seviyelere çıkacağını umduğum MATADOR KIZ benim bankom olacaktır . Gördüğü 2 koşu sonrası artık yeterli kıvama geldi. Bu mesafede tüm gruba hakim olmasını bekliyorum.

ADANA ŞABLONUM,

1.AYAK: 2,5,3,8,6

2.AYAK: 1,5,6,3,4,10,9

3.AYAK: 6,8,9

4.AYAK: 9,4,6,8,1

5.AYAK: 3,2,5,1,6

6.AYAK: 5-TEK

 

Bol Şanslar...

Pin It