İSTANBUL ALTILISI TUTTU :  4.460 TL 

Selam Son Düzlük’çüler.

Bugünden itibaren İstanbul yarışlarında tahminlerimi sizinle paylaşacağım. Baştan söyleyeyim ki amacımız her zaman için cazip olabilecek altılıları yakalamak olacak. Şansımız  da yaver giderse Mirkelam gibi koşarak güzel ikramiyeleri bulacağız.

Yorumlarıma gelecek olursak; İstanbul’da sentetik pistin yenilenmiş olması sebebiyle henüz oturmamış olduğunu düşünüyorum. İlk gün yarış derecelerinin bildiğimiz sentetik pist derecelerinden daha kötü çıkması muhtemeldir. 

1.Ayak: Kaliteleri ile iki atı gruptan ayrı tutuyorum. Bunlardan ilki bir ay önce Kocaeli’de rahat şartlı 1 yarış kazanarak tecrübe edinen NURELLA ve geçtiğimiz sezon İstanbul’da grup ve kısa vade düzeyinde koşulara katılmış olan ve ondan sonra muntazam idmanda olan FIREY ATES. Bu iki ata rakip arayanlar için idman pistinde çok iyi görünen ve sentetik performanslarına güvendiğim GÜLMELEK, LADY STONEHEART, LADY LUNA ve SINSIRELLA’yı değerlendirebilirler.

2.Ayak: Birçok atın uzun aradan sonra katılacağı bir koşu olacak. Kardeşleri, hazırlıkları ve jokeyleri göz önüne alındığında, sırasıyla; İZYAZ, KARAYAMA, HERAKLES, PAYİTAHT ve TORERO yeterli görünüyor.

3.Ayak: Performans olarak diğer rakiplerinden daha başarılı olan ve hazırlıkları yeterli durumdaki AKKULA’yı günün bankosu olarak düşünüyorum. Koşunun sürprizi ise önde boş kalması durumunda BİNBİR isimli safkan olacaktır.

4.Ayak: Güç ve performans olarak diğer rakiplerinden oldukça ayrı durumda olan URASHAN ve ZAFER ATEŞİ bu ayak için yeterli görünüyor.

5.Ayak: 64 kg’lık ağır sıklete rağmen çok iyi hazırlıkları ile koşacak olan AZAT KUŞU geçen sezonki seviyesine ulaşmış görünüyor. Gücünü sahaya yansıtabilirse bu rakiplerini rahat geçecektir. Zaman zaman çok ters yarışlar yapabilen HÜZMELİ, ve uzun mesafede başarılı yarışlar koşabilen KIZIL İDİL ile Gümbürgümbür’in kardeşi olan ISLAH bu koşuda favorinin eksik koşması durumda devreye gireceklerdir. 

6.Ayak: Uzun süredir birlikte çalıştığı ve kendisini çok iyi tanıyan jokeyi ile bu yarışa iyi hazırlanan DETAY favorimdir. Bir türlü isteneni veremeyen kaliteli isim TRAKYALI, bu defa hazırlıklarında daha farklı görünen EFESLİ, gördüğü yarıştan sonra formunu iyicene arttıran Metecik ile kardeş isim SALVO ve iyi bir startla birlikte koşuyu beyaz bayrak ayna yaparak bitirebilecek olan ACARTÜRK koşunun diğer iddialı isimleri olacaktır.

Bütçenize göre oluşturabileceğiniz altılı şablonum aşağıdaki gibidir. 

Şablon:

1.Ayak: 9,3 /// 1,5,8,10

2.Ayak: 4,5,3,6,8

3.Ayak: 1////4 

4.Ayak: 6,7 

5.Ayak: 1,4,3,7

6.Ayak: 3,8,4,7,1

 

Çatı Kupon 24-TL

Geniş Kupon 144-TL

 

Pin It