08.08.2017 SALI ANKARA

1.Koşu: Daha hiç yarış koşmamışken seyretme imkanı bulduğum makine provasında oyalanarak çıkmasına rağmen sonlara doğru temposunu yükseltip, usta atlar gibi koşan, önde çıkan tüm rakiplerini geride bırakan, hayatının ilk yarışında çimde altıncı kalmasına rağmen ve bugün kumda çok daha iyi koşabilecek 50 kiloluk ÖZGELİN (11) den bugün çok umutluyum. Önde çok sert tempo ile kaçtığı yarışlarında sonlarda temposunu yitiren ABUZERHAT (1) yarıştaki tek rakibi olarak görüyor ilk altılıda bu ikiliyi yazıp başlangıcı yapıyorum.

2.Koşu: 3 Şartlı koşuda ANKA (1) ve ECO LION (2) ön plandalar. İki yarış kazanmış SPATAN HONOR (3) ve KARAFIRAT (5) ta derece ve performans olarak kötü değiller. Dördünü beraber düşüneceğim.

3.Koşu: Böyle beş safkanın katıldığı ve iki üç tanesinin ön plana çıktığı yarışlar son günlerde ters bitiyor ama benimde bültenler gibi ön plana taşıdığım HÜNKARINOĞLU (2), KARAESER (3) ve AKHUN (1) dan biri gelir diyor üçünü ayrımsız yazıyorum.

1.Ayak: AKAĞAÇ (1) Ayhan Kurşun ile DİLİRAN (3) Akın Sözen ile Gülerce ekürisini temsil edecekler. Akağaç mecburi ara vermişti, aradan sonra koştuğu yarışta, çok gerilerde koşuyu takip edip sonlara doğru etkili ataklar yaptı ve bu yarış adaha iyi koşacağını gösterdi. Diliran ise Gülerce ekürisinin bu seneki baş tayı diye bakılan ve çimde ilk koşusunda üçüncü olurken kumda sanki daha iyi koşacakmış gibi görünen bir tay. Bugün bu iki eküri daha etkili olacaktırve Altılılarda bu ayaı tek geçmemize olanak tanıyacaklardır. Siz kimi yazarsın derseniz ben DİLİRAN seçerdim.

2.Ayak: Süratli gidecek bu yarışta SERTTAŞ (2) ve MEMEDİM (8) den etkili yarışlar bekliyorum. APIKO DORA (1), KIRDEMİRKIR (4), BYRA (5), GOOD HEARTED (7), AMIGRA (9) ve TATVAN KIZILCA (11) diğer şanslı isimlerdir. .

3.Ayak: Son yarışında Kocaeli'de GÜMBÜRGÜMBÜR (1) e güvenmiştim ama yarı yolda da kalmıştım. O gün startta da oyalanan safkan dördüncü kalmıştı. Bugün aynı riski almayacağım ve mevcut görünen rakipleri ile beraber kuponumda değerlendireceğim. Özellikle ENDEREFE (2), ŞAHPAZLı (3) ve KURTÇABEY (6) ilavesi ile kuponu dört isimle geçmeye çalışacağım. İlk altılıda yer olduğu için bu ayağı kapadım ama ikinci altılı dört isimle geçtim.

4.Ayak: Bu Maiden koşuda da ÇELİKKALKAN (3) çok dikkat çekiyor. Yalnız bu atında acayip huyları var çok fazla startta oyalanıp yedinci olmuş arkasından az kalıp üçüncü olmuş sonra kalmadan aynı performansı tekrarlamış ve son yarışında dördücü olurken de derecesini biraz daha ileriye taşımıştı. Müslüm Çelik biniyor ama Müslüm'ün bu ara çok formda olduğu da söylenemez. O yüzden tek yazmadım KORYİĞİT (5), ÖZALAK (8) ve ORTADOĞU (7) ilavelerini de kuponuma yaptım. 

5.Ayak: Handikap 14 ler genelde yukarıdan biter ama son yarışında biraz daha iyi rakipler yanında pek dikkate almadığım bir yarış yapan, ondan önce ikinci olduğu Handikap 15 koşuda sonlarda çok etkili gelen SUN OF NILE (12) başa yazacağım. Kazanamaması için her yarış bir neden bulan ve resmen okunmuş üflenmiş kazanmaması sağlanmış SEFİRE SULTAN (3), uzunda çok başarılı yarışlar yapan LOST ON YOU (2), istikrarlı WOW SO COOL (1), 1600 çimde Satış 2 koşusunda ilk yarışını kazanan sonraki koşusu vasatın üstünde EL HAMSE (6) ve ilgililerinin çok ilgilendiği ama beklenen sonuçları göremediği BLACK MIRACLE (5) yazmaya çalışalım.

6.Ayak: ROJHATKIZI (1) önde seri stili ile kaçıp bitirmeye çalışacak. Ergün kalktı İzmir'den Ankara'ya sırf bu at için gitti. Sabah birde kazanıcam deyip duruyor hani bu çocuk deli dolu ve iyide at binmeye başlayan bir kardeşimiz ediğini yaparsa şaşırmamak gerek. Verdiği aradan sonra düzelen ve kazanan FALEZ (3) yine iyi koşmaya ve kazanmaya aday olanlardan biri. SIR PERDESİ (4) bugün ekadar hep iyi koşup kazanamadı. Bugün bu şanssızlığı kırıp kazanırsa cazip olabilir. Esas bir yerlerden görmüş beğğenmiş BELA MİYA (7) takibe takılmış ama bir türlü iyi koşmuyor o gelirse tam bomba olur. Çok geniş oynayanlara tavsiyemdir.

1.ALTILIM
1.AYAK: 1.11
2.AYAK: 1.2.3.5

3.AYAK: 2.3.1 
4.AYAK: 3-DİLİRAN
5.AYAK:
2.8.1.4.5.7.11.9
6.AYAK: 1.2.3.6 

2.ALTILIM
1.AYAK: 3-DİLİRAN
2.AYAK:
2.8.1.4.5.7.11.9
3.AYAK: 1.2.3.6 
4.AYAK: 3.5.8.7
5.AYAK: 12.3.2.1.6.5

6.AYAK: 1.3.4

YEDİLİ GANYAN/PLASE
1.AYAK: 2.3.1 
2.AYAK: 3-DİLİRAN
3.AYAK:
2.8.1.4
4.AYAK: 1.2.3.6 
5.AYAK: 3.5
6.AYAK:
12.3.2.1.6.5
7.AYAK: 1.3 

BOL ŞANSLAR

Pin It