HER ŞEY MESLEĞİM VE AİLEM İÇİN

Gökhan İrem Bodur son dönemlerde sahalarımızda sıklıkla görünen bir durumun son örneğidir.

İzmirli kardeşimiz Gökhan İrem Bodur aslında idman jokeyliği yapan ancak gelen öneri ve talepler karşısında belkide son kez olsun şansını deneyen ve yaptığı başarılı yarışlar neticesinde yarış binen ve aranan aprantiler arasına girmeyi başaran bir örnek olmuştur.


Nedendir bilinmez ama İzmir ilimizden başlayan bir döneme imza atmış Sermet Altındağ sonrasında Adem Şen ve A.Okan Pazar ile devam eden bu alışıla gelmedik yaşanmışlıklara son olarak yine İzmir'den Gökhan İrem Bodur, kardeşimizde dahil olmuş ve yaptığı başarılı yarışlar ile dikkatleri üzerinde toplamıştır. Onu sizlere tanıtmak ta ise bizlere görev olmuştur. Gelin bundan sonrasını kendisinden dinleyelim;

SAFKAN BİR İZMİRLİ..;

İzmir Konakta doğdum. Hipodromun 2 sokak arkasında Akıncılar mahallesinde çocukluğum geçti. Her pazar olmasa da’ ayda 2-3 pazar yarış izlemeye giderdik. Yarışlarda gördüğüm O' kocaman atlara binen Jokeylere hep hayranlıkla bakmışımdır. Hayvanlara olan yakınlığım ve daha sonra çevremin de teşvikleri ile açılan sınavlara katılarak apranti okuluna gittim. 2 yıl sonrasında lisansımı aldım İzmir'e dönüşte antrenör ve at sahibi olan Selahattin Tekkan büyüğüm ile çalışmaya başladım. Uzun süre atlara binek yaptım. Ahırcılığı ve atlarla yakınlığı bu ağabeyim ile çalıştığım sürede öğrendim. İlk kazandığım yarış 16.05.2006 tarihinde yine Selahattin Tekan'in sahibi olduğu; Halilibrahimbey isimli at ile oldu.

YAŞANAN TALİHSİZ BİR KAZA VE KAYBOLAN YILLAR;
Halilibrahimbey ile kazandıktan sonra yaşadığım şanssızlıkları unutamıyorum. Bursa'da kazandıktan 1 hafta sonra İstanbul'a Sayın Remzi Yucel'in atı Toprak Remohan isimli at’a Atilla Gökce tarafından cağrıldım. Yarış içerisinde eyerimin, kaşı kırıldı atım favoriydi ve ben atımı durdurmak zorunda kaldım. Talihsizlik neticesinde sonuncu olmuştum. Daha sonra Bursa'ya döndüm, kazandigim at olan Halilibrahimbeye deklare oldum ve yarışta start çıkışı atım tökezledi. Atla birlikte yere çakıldık. Kismetsizlikler sürüyor diye düşünürken 2008 senesi 31 Ocak'ta trafik kazası yaşadım ve kafa tasım kırıldı. Ölüme yakın olmak ve sonrasında yeniden yaşama dönmek belkide buydu. Yüce Allah’a ne kadar dua etsem azdır. Yaşadığım kaza sonrasında, 2008 senesi 27 Şubat tarihinde askere gittim.


ATLARDAN UZAK GEÇEN YILLAR VE GERİ DÖNÜŞ ! ;
Yaşadığım bu olumsuzluklar sonrasında, askerlik dönüşünde. Atlardan uzak kalmaya mecbur kalmış, bir şirkette çalışmaya başlamıştım. Daha sonra 3 yıl kadar çalıştığım şirkettte anlaşmazlık yaşadım, işten ayrıldım. Bu arada 11.09.2015 tarihinde evlendim. Hayat belkide bu tarihte yeniden başlamış oldu benim için. Esim Aysenur ve kızım Aden Melek, itici gücüm oldular.

Ancak yaşamında gerçekleri vardı. Şirketten ayrıldıktan sonra, atlardan başkahç bir sanatım olmadığı için evimin geçimini sağlamak amacı ile hipodromlara mecburi dönüş yaptım. Sezon açıldığında lisans vizem olmadığı için 2 ay boyunca bineklere devam ettim. 2015 ocak ayından itibaren, lisansımı vizeye verip İdman jokeyligi yapmaya tekrar basladim. O ara İzmir yarışlarına tadilat nedeniyle ara verilmişti. İzmirli at sahiplerinden Sayın Mete Mazıcı nin, ciftliginde yarışlara verilen ara bitene kadar. Taylara binek eğitimi verdim.

YAKLAŞIK 20 KİLO VERDİ ARTIK BAŞARMAK GEREKLİYDİ ARADAN 11 YIL GEÇMİŞTİ !..;
Evet birçok şansızlıklar olmuştu hayatımda ama herşeye bir sünger çekip zorda olsa yeniden döndüğüm sahada evimin rıskını çıkartmak zorundaydım. Çok çalıştım ve çalışmaya da devam ediyorum. Öncelikle sıkı diyetler ve bolca spor yaparak meslekten ayrıldığımda aldığım fazla kilolar ve bedenimdeki normal dışı kaslanmalardan kurtuldum. Yaklaşık 20 kilo vererek yeniden jokeylik için gerekli sıkletlere geri dönüş yaptım, bu arada çok emek verdiğim Halil Dulgar’ın ilgilendiği THARWA isimli safkan ile 19.11.2017 tarihinde yarış pistlerine yeniden dönüş yaptım ve o yarışı kazanarak 11 yıl sonra yeniden mesleğime gerçek anlamda yarış Jokeyi olarak geri dönüş yapmış oldum.

Daha sonra, 2018’de yakın tarihlerde COUNT ON YOU, SERDÜMEN ve GOLDEN SWORD ile de potaya birinci olarak girmeyi başardım. Bu arada bana bu yarışlarda güvenerek şans tanıyan; Halil Dulgar, Kayhan Altınöz ve Zafer Turgul büyüklerime,sizin aracılığınızla binlerce kez, teşekkürlerimi iletmek istiyorum sağ olsunlar.



YOLUN AÇIK OLSUN (HARRY POTTER) GÖKHAN..;
İzmirliler ona Harry Potter Gökhan lakabını takmışlar. Yarış sırasında, pistin kenarından ona, yürü bakayım poteer diye sesleniyorlar. Belki yaşadığı tüm şansızlıklara, inanılmaz direnci. Belkide yarışlardaki inanılması güç başarılı binişleri buna nedendir bilinmez. Ancak şu bir gerçektir ki Gökhan İrem Bodur, İradesi ile tüm güçlükleri alt etmiş ve kurtlar sofrasındaki başarılı yarışları ile en azından şimdilik özellikle İzmirli yarışseverin de sevgisini kazanmıştır.

Kendisine meslek hayatında başarıları daim olsun diliyoruz..


Hakan Demirci

 

 

 

 

Pin It