Bu yazımıza başlarken ilk aklıma gelen acaba sizler kaç İMPARATOR tanıyor yada biliyorsunuz sorusu oldu? Romayı yakan İmparator Neron ?..Yada ülkemize döndüğümüzde Doğu illerimizden gelen, bir türkücü ? Yada bilemediniz Galatasaray takımı ile bütünleşmiş sansasyonel bir spor adamı ? Daha birçok örnek verilebilir bu soruya yanıt olarak..Amaa

“ AT YARIŞI PİSTLERİNİN TARTIŞILMAZ İMPARATOR’U KİM ? “
Benim sorduğum İMPARATOR at yarışı pistlerindeki tartışılmaz bir profesyonel olan,halen 7’den 70’e saygı duyulan kişidir; 6860 yarış binmiş.. Bunlardan 1487'sini kazanmış 1106 ikici ve 917 üçüncülük yapmış kısacası bindiği 10 attan 5’i, ile ya kazanmış yada tabelada yer bulmuş. Büyük bir şampiyon jokey dir sorumun karşılığı..

VE.. İMPARATOR GELİYOR;
1949 Yılında İzmirde doğmuş olan, ancak Salihli nüfüsüna kayıtlı. Ünlü jokeyimizin babası da, bir büyük şampiyondur. Arap Davud lakaplı bu jokeyimizi, ilk Osmanlı Türk jokeyi olan Koşucu Bekir efendi tarafından yetiştirmiştir.. Arap Davud şampiyon bir Jokeydir. Gazi koşularını iki kez kazanmıştır..; 1937 yılında Taşpınar ile bu önemli koşuyu kazanan Arap Davud daha sonrada 1944 yılında Toros ile bu önemli yarışı ikinci kez kazanmıştır.. Şimdi sıkı durun ! Dünya üzerinde daha önce ve sanıyorumki bundan sonrada zor raslanacak bir olayı okuyacaksınız az sonraki satırlarda;

DÜNYA’DA BİR İLK; DERBY KAZANMIŞ… BABA OĞUL JOKEYLER
Aradan geçen yıllarda kendisi gibi Şampiyon bir Jokey olan Arap Davud'un oğlu'da Hayatının ilk yarışını 1965 yılında Miçiko isimli safkan ile kazandıktan sonra, kısa zamanda Jokey olmaya hak kazanmıştır.. 1978 yılında Cihangir Harmony ve yine 1992 yılında Perestıge isimli safkanlarla Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK adına yapılan ülkemizin Derby yarışını iki kez kazanmıştır..

İMPARATORUN DÜNYANIN HER YERİNDE BAŞARILARI VAR !
At bindiği dönemlerde ülkemizdeki her Hipodromda yarış kazanmış, Ayrıca avrupada ve asya da, ayrıca arabistanda da, at binmiş ve önemli başarılar elde etmiştir.. Büyük Jokeyimiz kendisine verilen lakap ile bütünleşmiş ( İMPARATOR ) Lakabını sonuna kadar hak etmiş. Büyük bir şampiyon jokey olan Süleyman Akdı' büyüğümüzdür. Kendisini her zaman saygı ve sevgi ile anıyoruz..
saygılarımla

Hakan Demirci…

Pin It