MESAİ NASIL BAŞLAR
Sevgili okurlarımız, kardeşlerim ve değerli büyüklerim..
Yaşı 53 olan ve bu meslekten 33 yıldır evine bakan bir yarış yazarı olarak şahsen ilk hedefim ADAM gibi habercilik yapmaktır. yıllardırda çizgimiz budur..

Yüreği olmayan elini taşın altına koymayan yayın organları zaten bizimle, çalışmaz.. ÇALIŞAMAZ.. Sivridir dilimiz, serttir kalemimiz ama yalnızca GERÇEKLERİ yazdık, yazıyoruz.

Şimdi sizlere, bire bir yaşadığım "İzmir deki Hakem faciaları" nın, bence nedenlerini yazacağım. Birileri beğense de, beğenmese de, Trilyonlarca lira nın döndüğü ve ülke ekonomisine büyük destek olan bir sektör At Yarışları. Tarım Bakanlığından gelen arkadaşlar TJK' daki ek mesai başlarken sahaya gelirler ve resmi olarak buradaki mesailerinin başladığına dair imzalarını atarlar. Buraya kadar her şey iyidir hoştur ancak ! İşte bundan sonrası tam bir fiyaskodur.. Aslına bakarsanız biz bunları daha öncede yazdık. Ancak ne yazık ki, Kör gözüne parmağım diye yazdığımız bu makaleler değerli yöneticilerimiz tarafından dikkate alınmadı..

MESAİ NEREDE BAŞLIYOR ?

Şimdi sıkı durun bakın tarım bakanlığından gelen ve Hipodromlarda görev yapacak arkadaşlar resmi imzaları attıktan sonra, yarış saatlerine kadar nasıl bir yol izliyorlar ?


Hipodromun dışında ama yakın olan bir kahvede başlıyor söz konusu mesai...

Evet aynen öyle yanlış falan okumadınız ! Oysaki bu kişilerin görev yerlerinde olmaları gereklidir. Gündemde olduğu için yazalım;

Örneğin Start makinesi ile ilgili bir sorumluluk var ise. Bu arkadaşların söz konusu iş ile, ilgili olmaları gerekli değilmidir ? Ama kahvede oturmak, daha caziptir bu arkadaşlar için... Düşünsenize çay, kahve içerken para kazanmak sizce de hoş değilmidir ? 

OLMASI VE OLMAMASI GEREKENLER !
Start makinesini sahaya getirip kapakları kapatıp, açıp kontrol etmeye falan ne gerek vardır... Ama son günlerde İzmir de ilahi adalet bu kişilere adeta hesap sormaktadır.. TJK yetkilileri ise Tarım Bakanlığından Hipodromlara gönderilmiş bu kişilere zaten bir yaptırım uygulayamaz. PArasını verir harcırahını karşılar ama yetkileri de yoktur karışamaz !

Sahadamı görevlisin ? Çık sahaya gez gör. Aksayan bir şey var ise düzelt. Startta mı görevlisin ? Makineyi sahaya getir kapakları kapat, aç, atlar gelmeden gerekli kontrolleri yap. Padok mahalindeysen oraları bir gez gör olmaz mı sayın kardeşlerim ?

Mesai başladım diye imza atıp Hipodromun karşısındaki kahveye geçip oturma, çay için keyfine bakma, yarışlar başlamaya yakın hipodroma girme.. 

ARKADAŞ ALLAH'IN BİR GÜNÜ YAP ŞUNLARI EVİNE GÖTÜRDÜĞÜN PARAYI HAKKET..
Kahvede yada, Cafe' de kış günü sıcak, yaz günü soğuk içeceklerle mesai tamamlamak size yakışıyormu ? Sonra biz yazınca Aaa, bu adam'da kim ki yazıp duruyor falan diyorsunuz !
Şimdi bende bağlı olduğum kuruluşlarda bunları yazdık, yazıyoruz..
Elimizde belgelerde mevcut, resimlerde.. Ya' sizler bu sezon yaptığınız İzmir deki rezaletlerin bedelini ödeyeceksiniz. Yada biz,haklı olduğunuz ve belgelere dayalı olan yazılarımıza devam edeceğiz..

Hakan Demirci


Pin It