DERİN TJK DA NELER YAŞANIYOR ?
1950 Yılında Dönemin iktidarı olan Adnan Menderes ve Demokrat parti tarafından kurulmuş olan, ülkemizdeki at yarışları organizatörü durumundaki bir dernekte, acaba neden tarih yok sayılıyor ? 1950 yılı öncesindeki, neredeyse tüm yaşanmışlıklar görmezlikten geliniyordu ?

BİR ATÇI İLE SÖYLEŞİ..; ATÇILIĞIN GELİŞMESİ İÇİN “100 YIL” GEREK !
Geçmişte sitemizde yayınlanan, ülkemizin en önemli atçılarından biri ile yaptığımız söyleşide atçımız bize aynen şu sözleri söylemişti;

X) Bir ülkede atçılığın tam olarak oturması için 100 yıl yani bir asır gerekli dir !
Bizdeki yanıt, aynen şu şekilde olmuştur;
iyi ama ilk organize yarışlar 1856 yılında yapılmış ise bu süre zaten aşılmıştır.. Aradan geçen süre ( 162 yıldır)
Buna karşılık Atçımızdan, bize gelen yanıt ise oldukça düşündürücüdür !!

X) Milat olarak TJK'yi alıyoruz, yani 1950... ( 68 yıl )


" iYİ AMA BU DURUMDA TARİH YOK EDİLMİŞ OLMUYORMU ?
Yani ülkemizin,geçiş dönemleri olan ve çok uzun yıllar, özellikle de, Bir devrin kapanıp bir devrin açıldığı; 1453 yılından başlayarak bir yaklaşık olarak 600 yıl. Dünya lideri olduğu dönemler yok yada yaşanmamış sayılabilirmiydi ? Ama ne yazıkki mantık buydu ve açıklamalarda halen www.sonduzluk.com arşıvlerimiz de, bulunmaktadır..

160. YIL KUTLAMALARINDA NE OLDU ?

İki yıl önce yine www.sonduzluk.com önderliğinde TJK’ya bir önerimiz oldu ! Söz konusu dönemde TJK’nın 65. Kuruluşunu kutlayan yetkililere. Ülkemizdeki ilk organize at yarışlarının 1856 Yılında yapıldığını belge ve resimlerle bir dosya halinde sunduk.. Aradan geçen sürenin 160 yıl olduğunu ve kutlanacak ise bu yaşanmışlığın kutlanması gerektiğini vurguladık..

Sonuç olarak bu önerimiz büyük ilgi ile karşılandı ve dönemin TJK başkanı olan Yasin Kadri Ekinci tarafından bir direktif ile söz konusu yaşanmışlığın. İzmir de bir kutlama ile gündeme getirilmesi istendi !
Sonuçta bu kutlama. İzmir de hayat buldu ancak, işin tuhaf tarafı, bu konunun, fikir babası olan www.sonduzluk.com ve şu an bu satırları kaleme alan ben (H.Demirci) TJK tarafından.Bir anda devre dışı bırakıldık..Söz konusu olay ve yaşanmışlık TJK’nın kendi fikri imiş gibi, yarışçılık camiasında,lanse edilmiş oldu..
Daha sonradan edindiğimiz bilgilerde TJK’nın genel müdür’ü pozizyonundaki bir bürokrat, ya kendi insiyatifi ile yada aldığı emirlerle. Özellikle benim bu konu nun dışında kalmam için. Söz konusu dönemde İzmir ilimizdeki, idarecilere attığı telefon mesajı, marifeti ile bir emir yollamış, kendisine verilen iyi ama bu adan bu işin fikir babasıdır. Biz bu durumda söz konusu kişiyi nasıl devre dışı bırakacağız denilmesi üzerine. Talimatın kesin olduğu ve gerekenin yapılması için emirlerin değişmeyeceği yanıtı verilmiştir!..
Bu olay sonrasında öncelikle İzmir de görevli olan İdareci bir başka Hipodroma yollanmış sonrasında ise TJK tarafından iş akti kesilmiştir..


HAKAN DEMİRCİ OLMAZ !!..
Şimdi sizlere belgeleri ile sunduğumuz bu yaşanmışlıklarda acaba bizim nasıl bir yanlışımız olmuştur da, Genel müdürlük tarafından İzmir ilimize yollanmış bu telefon mesajında “H.Demirci OLMAZ..” Emri kim yada kimler tarafından acaba neden verilmişti ? Gerçi bu konuda gerekli belge ve resimler elimizde halen mevcüttur..Bizimle yapılan yaklaşık 20 dakika süreli TJK TV’ söyleşisi neden hasır altı edilmişti ?
Tarihini bilmeyenlere yada bilip’te bir takım çıkarlar nedeni ile yazamayanlara, başta olmak üzere. TJK’ya bir tarih dersi vermemiz.. Acaba neden bu denli onur kırıcı karşılanmıştı ? 160’ıncı yıl kutlamaları neden 100’üncü yıl yada 162’inci yılda yapılmamıştı ? Bir kere daha hatırlatalım; TARİH BELGE İLE YAZILIR !


Şimdi konu ile ilgili “TJK genel müdürü” bu makale sonrasında bana;
YALAN yada İFTİRA ile ilgili bir dava açarsa çok mutlu olacağım!..Umuyorum ki emek hırsızlığı, yapanlar ve ülkemizin geçek tarihini yok sayanlar.. Yüce Türk adaleti önünde de, gerekli dersi alacaklardır

Hakan Demirci..

Pin It