LAF İLE PEYNİR GEMİLERİ YÜRÜTENLERE AĞIT.. 
Ülkemizde yıllardır, neredeyse geleneksel hale gelmiş ve adına saatçilik denilen sabahların çok erken saatlerinde iş başı yapan bir iş kolu vardır..

Hipodromlarda yapılan, sabah idmanlarını izleyen ve atların çalışmalarında ellerindeki kronometreler marifeti ile; isim, isim belirleyen söz konusu işin erbabı kişilere SAATÇİ yada son dönemlerin moda terimi ile KONDÜSYONER denilmektedir..

Şimdi sözün burasında bir örnek yada benzetme yapalım; Bir lokanta düşünün yıllardır aynı; Fasülye, pilavı yapıyor ve aynı şekilde, aynı sunumlarla satışlara devem ediyor olsun.. Bu arada söz konusu dükkanın yakınlarında bir başka yerede başka bir iş yeri açılsın. Aynı şekilde; Fasülye ile pilav satıyor olsun. Ama bir farkla pilavın üzerinde tavukta olsun yemeğin yanında ayranda olsun ve mekan yeni dekor edilmiş pırıl pırıl bir mekan olsun.

Kısacası sunum ve mekanın iç yapısı farklı olsun ! Siz acaba bundan sonra aynı lezzetteki, kuru fasülye / Pilav’ınızı nereden yerdiniz ?

YENİLEN VE YAP..
Yukarıdaki örneklerden de anlaşılacağı üzere atçılık sektöründe yeni bir oluşum vardır... Sunumları farklı ve mekanları yeni dekorlarla yapılandırılmış. Bu durumda söz konusu halde birileri çok rahatsız ? Bakıyorum da son haftalarda atçılık camiası içinde bir kıpırtılar var ve bana göre durum aynen bu merkezdedir..

Yeni bir oluşum Yarışsevere sabah idmanları konusunda yenilikler sunmaktadır !
Video çekimleri ile desteklenmiş bu genç ve istekli kadrolar, atçılığımıza hayırlı olsun diyoruz.

Diğer taraftan sahalarımızdaki eskimiş sitemlerle işlerine devam eden kişi yada kişilere de bir çift sözümüz var;

KÖHNEMİŞ YAPILAR GÜN GELİR ; MÜZE OLUR.. YADA YIKILIR !
1950 yılından bu yana atçılığımızı bir arpa boyu ileriye taşıyamayan ve eskiyen TJK isimli dernekte olduğu gibi, sizlerde de yenilenme şart olmuştur !

Ancak ne yazık ki durumlara baktığımızda kimsenin yenilenme açısından yaptığı tek olumlu iş yoktur. Ayrıca bilerek yada bilmeyerek yapılan bir takım hatalarda ne yazık ki sahalarda konuşulan konulardandır. Buna karşılık son dönemde yenilikler yapan birileri var ise buna saygı duyun..

Çünkü bu yapılanları daha öncelerden sizlerin yapması gerekliydi, yapmadınız. Sözün başında dediğimiz gibi "Ya müze olursunuz, Yada Köhne bir bina olarak yıkılırsınız"

Hakan Demirci

Pin It