İZMİR'İN FAVORİLERİNE NELER OLUYOR ?

Son haftalarda yakından izlediğimiz üzere İzmir ilimizde FAVORİ' olupta yarış kazanan safkan sayısı oldukça az, yada YOK..

Araştırdık acaba dedik, kum pist aşırı sulanıyor da ondanmı oluyor bu gariplikler ?
Vallahi işin açıkçası sonuç pekte öyle olmadığını gösterdi ! Çim pist içinde yaptığımız araştırmalarda acaba BARİYER'lerin yerimi değişti de bu tuhaf sonuçlar bu nedenlemi ortaya çıkıyor diye düşündük ?
Yok abi işin aslı faslı buda değildi.. Aslında ülke genelinde durum bundan çokta farklı değildi !!


İYİDE NELER OLUYOR BU YARIŞLARDA BE' ABİ ?

Geriye kalan faktörler ise pekte atlarla ilgili olmayanlardı !! Nasıl ve neden diyeceksiniz ?? Dilimizin döndüğünce kalemimizin erdiğince anlatalım, paylaşalım bu olayın aslını;

Şimdi efendim son günlerde yada gecelerde İzmir ilimizden çıkan ve genellikle FAVORİ' olmayan safkanların kuyruklarını sallaya, sallaya potaya süzülüşlerini izlediğimiz ve genelliklede kaybetmiş kuponlarımızı üzülerek yırtmak zorunda kaldığımız neticelerin analizine bir bakalım..;

Atlarda değildi suç.. At attır, idmanını verir, iyi bakarsan, oda tırnağından geleni sahaya koyar, canını dişine takar ve kazanmaya çalışır, bu tartışılmaz bir gerçektir.. Sahada yada pistlerde de, tuhaf birşey yok ise geriye ne kalıyor sizce ?

İNSAN FAKTÖRÜ !...
Geriye kalan ise sanırım delikanlıca söylemek gerekirse sadece İNSAN FAKTÖRÜ..;
1) Jokey yada apranti hataları kesinlikle yaşanıyor bu tartışılmaz bir neden !
2) Medya nın, ve yarış tahmincilerinin yanlış yönlendirmesi ve elbetteki buradaki İnsan faktörü !
3) TJK' nın son yıllarda internet sitesinden paylaştığı AGF tabloları ve yine ve ne yazık ki İNSAN FAKTÖRÜ..

NOT..;

Bu durumda bizlerin ne yapması gerektiğine gelince ilk faktör için yanlızca DUA' etmek gerekli Jokey yada apranti gününde yada gecesinde olsunda HATA' yapmasın at üzerinde diye..

Sonra piyasada kendimize en yakın ve güvenli tahmincilerin önerilerini takipte fayda olacak buda kesin..


DÜŞ YARIŞSEVERİN YAKASINDAN TJK…

TJK'ya gelince bende bu dernek için söylenecek çokta fazla bir laf kalmadı işin doğrusuna bakarsanız. AGF denilen bu sözüm ona Türkiye genellemesini sayfasında yayınlamak bence yarışseveri yanlış yönlendirmek yada TAHRİK' etmekten ibaret birşey zaten..

TJK' ya sormuşlar neren doğru diye oda nerem düzgünki demiş.. Bence olay bundan ibarettir.. Şimdi yapılacak işlem bundan sonraki yarışlara ve umutlarımızı hiç kaybetmemekten ibaret ama şu kesindir ki AGF' falan bu işin içindeki olmayacak dualardan birincisidir ve son gün yada gecelerdeki at yarışı sonuçlarındaki garipliklerin başındaki en büyük BELADIR..

Şartlı refleks yada şartlandırmalardan uzak durmakta fayda olacağı tartışılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmıyormu sizcede..

Hakan Demirci...

Pin It