AZERİ JOKEY HABİL MAMMADOV İLE SÖYLEŞİ

Sabahın çok erken saatlerinde İzmir Şirinyer Hipodromuna gelenler onu çok çabuk fark edebilir. Oldukça sakin tavırları ile yalnızca işi ile meşgul olan bir profesyonel olarak dikkatleri çeken bu Jokey aslında bir AZERBEYCAN'lı Türk olan Habil Mammadov'dan başkası değildir.

Geçtiğimiz yıl İstanbul ilimizde uluslar arası yarışlarda da at binen Habil ile sizler için bir söyleşi yaptık. Şimdi söz Habil Memedow'da..;

" 2011 YILINDA İSTANBUL'DA LİSANSIMI ALDIM.."
Evet biliyorum zor ama çok zor olacaktı.. Bizler iki ayrı devlet ama bir millettik, ancak ne kadar olsa evimden ailemden uzak kalmak tek başına hiç bilmediğin bir yerde yaşamak ve hedeflerine ulaşmak zordu ! İlk olarak İstanbul'da Ekrem Kurt Apranti okuluna kayıt yaptırdım sonra iki yıl bu yerde çok değerli hocalarımdan Jokeylik mesleği ile ilgili öğretiler aldım ve iki bana göre çok uzun yıl sonunda lisans almaya hak kazandım.



"ABD MACERASI BAŞLADI "

Boyum : 1.62 Kilom: 51 Lisansımı aldıktan sonra ilk hedefim daha farklı çalışma imkanları aramak oldu. Önce ABD'ye giderek orada tanıdıklar aracılığı ile Kentucy eyaletinde Keery Worner ekürisinde çalışmaya başladım. Churchill Donwns ve Kentucy Hipodromlarında at çalıştırdım ve çeşitli yarışlarda at binerek tabela şansı buldum.. Daha sonra birazda vatan özlemi ağır basınca tekrar yaklaşık 5 yıl sonra yeniden Azerbeycan'a geri döndüm.

" AZERBEYCAN DA BAŞARILAR BAŞLIYOR ! "

Dönüş yaptığım ülkemde atçılarımız bana çok büyük yakınlık gösterdi ve kaliteli atları ile yarışlarda şans tanıdılar. Bende kazanarak bu güveni boşa çıkartmadım şu ana kadar ülkemde 170'i aşkın birinciliğim ve sayısız tabela ve plaselerim var. Sonra gelen bir teklif ile bir kez daha ancak bu kere Jokey olarak tekrar Türkiye'ye gelerek at binme imkanı buldum. Geçen yıl İstanbulda yapılan Uluslar arası yarışlarda MISS DAHES İsimli safkan ile yarıştım.



"AZERBEYCANLI JOKEY HABİL İN TÜRKİYE İÇİN GÖRÜŞLERİ VE YORUMLARI.."

Araya girip soruyoruz acaba ? Türkiye'de ki pistler, atlar çalışma imkanları nasıl ? Bundan sonraki hedeflerini sorduk. İşte Habil Mammadov kardeşimizin yorumları;

Ben İstanbul ve İzmir de at binme imkanı buldum bu şehirlerdeki pistler bence yarışlar için hayli elverişli ve kaliteli pistler. Türkiye'de ki gerek Arap gerekse İngiliz atları da bence Avrupa'da kilerden hiçte kalitesiz değil kısacası benim ikinci ülkem yarışçılık için büyük yatırımlar yapmış ve sanıyorum gelecekte Türk atçılığın da büyük başarılar beklemek çokta hayalcilik olmayacaktır.

170 YARIŞ KAZANMIŞ, TÜRKİYE'DE YAMAK SIFIR'DAN BAŞLAYACAK
Türkiye'de lisansımı vizelettirdim ve çalışma iznimi aldım İzmir'de Cuma Güzel Ekürüsü ile çalışıyorum şuan ancak yapılan lisans vizesi sonrasında, benim Türkiye'de hiç yarış kazanmadığım ve Azerbeycan' nın Waho'ya kayıtlı olmaması nedeni ile şu an Yamak sınıfından yani sıfırdan at binmeye başlayacağım.

YARIŞ KAZANMAK BENİM İŞİM
Evet yine zor olacak ama sanmıyorum ki imkansız olsun şu an Türkiye'de bir çok Hipodromda yarış koşuluyor bu durumda, yeniden Jokey olmak öyle çokta zor olmayacak bence. Şu anda İzmir'de idmanlara çıkıyorum çok yakında yarış binmeye ve yamak sıfır olarak şans aramaya başlayacağım. Bundan sonrası için gayret bizden, taktir Allahtan diyelim. Bu arada size de bana olan ilginizden dolayı size ve bağlı olduğunuz kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Bizden de bu Azerbeycanlı Jokey adayı kardeşimize şimdiden başarı dilekleri ile güzel haberlerini bekliyoruz KARDAŞ demekten başka bir dileğimiz olamazdı Başarılar HABİL MAMMADOV

Hakan Demirci ... İzmir/Özel Haber

Pin It