Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Jokey Kulübü ve İŞKUR’un desteğiyle, hipodromlardaki kadın iş gücünü artırmak ve kadınların atçılık sektöründe yer almasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen “Kadın Seyis” projesinin eğitimleri; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Kocaeli, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da bulunan hipodromlarda verilecek, hazırlıklar tamam, yeni kayıtlarda bugün bitiyor.

PEKİ YA İLK ETAP KURSU BİTİRENLER

İlk etapta Elazığ'da uygulanan mezun olan Kadın Seyislerimiz şu anda çeşitli Hipodromlarda, ilk etapta bu işe destek veren ve mezun olan Kadın seyisleri hemen işe alan başta Asli Üyeler olmak üzere, Yönetim Kurulu Üyeleri ve büyük ekürilerin yanında, kendileri için yapılmış özel alanlarda, her ihtiyaçlarını karşılayacakları mutlu, huzurlu ortamlarda çalışıyor, evlerine ailelerine destek olmaya çalışıyorlar. 

Demek isterdik ama....

Maalesef bu anlattıklarımız hayalden ve temenniden öteye gidemedi. Bir çoğu çalışmıyor, iş bulamıyor, bulsa ortam kendileri için uygun değil, eğitim verilmiş ama Kadın Seyis projesi için alt yapı oluşturulmamış durumda.

Bu durumda yapılan bu projenin, harcanan emeklerin, öğrenilen bilgilerin ve verilen eğitimin ne anlamı kalıyor ?

Eğittiğin Kadın Seyise İş imkanı yaratamıyor, yaptığın projenin arkasında duramıyor, Hipodromlarda onlara özel alanlar oluşturamıyor, sırf reklam olsun, Sosyal Sorumluluk diyerek kendimi tanıtayım diye bunu yapıyorsan,  her işte olduğu gibi buda yarım yamalak olur.

YAŞAM ALANLARI NEREDE ?

Yapılan proje İyi hoş ama kadın seyislerimiz için Hipodromlarda; YAŞAM ALANLARI NEREDE ?

En basitinden ahırlar bölgesinde bir tek tuvalet var mı kadınlar için ? Bayan Antrenörler veya bayan jokeyler içinde bu sözüm geçerli ne dersiniz ?

Hani demin masal anlattık size Asli Üyelerden ve Yönetim Kurulundan bahsettik ya... 

Soruyoruz buradan acaba kaç tane Kadın Seyisimizi bu Asli Üyeler bu Yönetim Kadrosu İşe aldı ?

Elinizi bir kere vicdanınıza koyun, yaptığınız projenin arkasında durun ve Kadın Seyislere iş imkanı yaratın. 

Yaptığınız bu güzel Proje Çöp olup gitmesin.

BUNLARI KİM YAZAR

Son dönem yapılanları görmeyeyim diyorum ! Yahu bir kerede başkaları YAZSIN' diyorum..
Ama olmuyor, nedense olamıyor ! ya benim sözüm ona meslekdaşlarım olan "yarış yazarları" kör olmuş yada bende bir gariplik var ? 

"Haber Gazetecinin Namusudur ve Namus Menfaatle Takaslanamaz" diyor hepinize sağlıklı mutlu günler diliyorum. 

Hakan Demirci

18.09.2017

 

Pin It