GÖNDERMEDİĞİ BAŞKAN KALMADI...

Boğaziçi Üniversitesi mezunu Sayın Tuncel Aydın 1991 yılında tahminen ilk iş deneyimi olarak Türkiye Jokey Kulübünde işe başlamış, çeşitli pozisyonlarda çalıştıktan sonra 2002-2012 arası 10 yıl Genel Müdür Yardımcılığı yapmış ve 2012 yılı Şubat ayından itibaren Türkiye Jokey Kulübüne Genel Müdür olmuş, istikrarlı yükselişiyle dikkat çekmiş bir kişi.

Kendisinin bu istikrarına hiç bir zaman diyecek bir sözümüz yok..

1991 yılında ilk işe girdiğinde Sayın Orhan Doğa Özsoy Başkanmış, devamında Ali Doğan Ünlü, Tali Çalbatur, Muammer Kitapçı, Hazım Gözlükçü, Umur Tamer, Behçet Homurlu, 4 dönem Ömer Faruk Girgin, 2 dönem Yasin Kadri Ekinci ve 2 dönemde Serdal Adalı kendisiyle çalışmış. Genel müdür olarak çalıştığı 2012 senesinden sonra göreve gelen başkanlar ise Ömer Faruk Girgin, Yasin Kadri Ekinci ve Serdal Adalı olmuş.

Yani Yönetim Kurulları ve Başkanlar hep değişmiş ama Genel Müdür hiç değişmemiş. Bu kendisinin bir başarısı olarak düşünülebilir veya Sayın Tuncel Aydın'a "Her Devrin Adamı" da denilebilir.

Bu kadar başkanı gönderip koltuğunu korumasına rağmen, uzun zamandır Genel Müdürlük mevkisinde oturan bir kişinin, her kesimi memnun etmesini beklemek biraz hayalcilik olur. At sahipleri, Asli Üyeler, Jokeyler, Antrenörler, Seyisler, Yarış Basını ne der, ne düşünür, nasıl arkasından konuşur bilmem.
Ben ne diyeceksem yüzüne karşı işte buradan yazarım söylerim, ikili oynamam, arkasından konuşmam...

Ben kendi tarafımdan baktığımda; Özellikle yarışçılığımızın sermayedarı, olmazsa olmazı ve oyun oynamayı bırakırsa sektörü çökertecek yarışseverler konusunda, Genel Müdürün hiç bir olumlu katkısının olmadığını söylemem yanlış olmaz. Yarışsevere verebileceği hizmetleri vermemiş, yarışsever yararına gözüken hizmetlerinde bile avantajlı çıkan Türkiye Jokey Kulübü olmuştur. Tamamen yarışseveri sömürmeye odaklı bahis sistemi bu Genel Müdür yöneticiliğinde tavan yapmıştır.

Yine karşılaştığım sorunlar arasında Ganyan Bayileri vardır. Yarışseverle aracılık eden bayiler bin bir sorunla mücadele ederken, birde Türkiye Jokey Kulübünün keyfi uygulamaları ile yıpranmaktadır. Bayi primleri bir türlü arttırılamamış, At sahiplerine bir çok imkan sunulurken bayiler ve yarışseverler her zaman ikinci planda tutulmuştur.

Yandaş Medya yaratma çabaları her devrin uyguladığı yöntemler olarak bu Genel Müdür tarafından da uygulanmıştır. Basında seçicilik Sayın Tuncel Aydın yönetiminde tavan yapmıştır. Son olarak Fanatik Gazetesinde kendisine yapılan suçlamaların bir çoğunun asılsız ve alt yapısı olmadığını da söyleyebilirim ama bu Genel Müdür sütten çıkmış ak kaşık değildir.

Fanatik Gazetesi editörü kendi görevinden ayrılacağı için, reklam alamadığı Türkiye Jokey Kulübünü bundan sorumlu tutmuş, son çalışma günlerinde, kendisine direk saldırmıştır ama saldırırken olayı çok farklı boyutlara taşımıştır. İftiranın da ötesinde bazı söylediği sözler yenilir yutulur cinsten değildir.

Son olarak Görev süresinin sonuna çok yaklaşan Sayın Tuncel Aydın için çok net söyleyebilirim ki bu kadar Genel Müdürlük bir yere kadar sürer, artık ayrılma vaktidir.

Emekleri için kendisine teşekkür edilme zamanı çok yaklaşmıştır. Kendi adıma gelecekteki iş hayatında kendisine başarılar diler, sağlıklı mutlu günler dilerim.

Selamlar Sevgiler,

Ufuk Çakır
12.11.2018

 

.

 

Pin It