SENARYO BAŞTAN YAZILIYOR

Bundan bir süre önce Türkiye Jokey kulübünden bazı bültencilerin destek talep ettiklerini sizlerle paylaşmış, bu desteğin saatçi ücretlerini ödemekte zorlanan bültencilerin kendilerini kurtarma çabası olduğunu anlatmıştık.

Söz konusu destek talebi pek rağbet görmemiş ve tatmin edici boyutlarda olmamış ki saatçiler le olan anlaşmalar iptal edilmiş ve bu işin emekçisi olan bazı kondüsyoner arkadaşlar maaşlarını alamadıkları için bazı bültenler ve gazetelerle çalışmayı bırakmış durumdalar.

Bu arada bazı kurnaz Gazete At yarışı eki Editörleri şirketlerinin Genel Müdürü bu kondüsyoner ücretlerini ödemedi diye yapacağız, edeceğiz, halledeceğiz, Cumhurbaşkanı uçağındaydı, yurt dışındaydı, gelsin valla ödeyecek,  diye ağlamalı, sızlamalı sesli mesajlar hazırlayıp maaş vermedikleri kondüsyoner arkadaşlara gönderirken şimdide  bu maaşları Türkiye Jokey Kulübünden nasıl alırızda durumu kurtarırızın derdine düşmüşler.

Gazetelerin spor müdürleri yanlarında çalışan elemanların attıkları tweetlerde "Zavallı Tuncel" diye bahsettikleri "Türkiye Jokey Kulübü Genel Müdürü"nden hangi yüzle gidip bu yardımı talep edecekler bilemiyoruz ama en kısa zamanda Türkiye Jokey Kulübünden randevu alıp bakın bizi kapatacaklar bize destek verin reklam verin, ayakta kalalım, yaşayalım, yarışsever bize bakıp oyun oynuyor, yoksa oynamaz diye tehdit etmeye çalışacaklar.

Bu gerçekten zavallılar kendi şirketlerinin vermediği ücretleri Türkiye Jokey Kulübünden istemeye hazırlanıyorlar ama bu işin gerçek emekçileri "gerçek bültenciler" yıllardır kimseden yardım almadan, kimseyi sömürmeden, 15 lira veriyoruz diye gösterip içinden avantasını almadan, saatçilerin paralarını tıkır tıkır ödüyor ve işlerini de gayet iyi şekilde yönetiyorlar.

Devlet bu ekonomik sıkışıklılık içinde tasarruf derdindeyken, kamu yararına çalışan bir kurum olan Türkiye Jokey Kulübünün fazla gelirini hazineye aktarmak yerine bu iş bilmez gazete eklerine dağıtmaması için her türlü girişimde bulunacağız. Eğer Türkiye Jokey Kulübü bu işlere ortak olur gazete eklerini kurtarma derdine düşer de, bu kişilerle ortak çalışırsa, aynı olmayan bültenlere destek yaptıklarında yaptığımız gibi kendileri için yine en ciddi şekilde şikayetlerimizi yapacağız.

Bülten olmadı Gazete At Yarışı eklerine destek isteyelim diye Senaryo'yu farklı Şekilde yeniden yazmak isteyenler kusura bakmasınlar, avuçlarını yalarlar.  

Ufuk Çakır
06.12.2018

 

Pin It