At Yarışı bir şans oyunu olduğu kadar, At Yarışı tahminciliği de takip, gözlem, bilgi, birikim ve tecrübe gerektiren bir iş koludur.

Tahmincilik kolay, İstikrar Zordur
Yarış koşarken bülteni eline alıp tahmin yapmayı herkes becerir ama öncesinde bir hazırlığın yoksa sürekli başarıyı ve istikrarı yakalaman zor olur. Kayıttan itibaren atları takip etmek, eski yarışları seyretmek, en önemlisi yarış seyretmeyi bilmek, kazananı değil arkadakileri gözlemlemek, yarışı iyi yorumlamak, gördüklerini not almak gerekir. Aldığın notları günü geldiğinde, takipteki atın yarış koşarken kullanırsan sana yararı olur, yoksa aldığın notta yerinde durur, takip atın koşarken hatırlamaz isen bir işe yaramaz.

Başarı için en büyük gereksinim sabırlı olmaktır.
Dersini çalışmazsan, başarıyı yakalama oranın düşüktür. En büyük ikramiyeler güvendiğin tahmincinin tahminine yaptığın eklemelerle veya onun tekini alıp farklı kurguda kullanarak alınmıştır. Bu işte ana kural istikrarlı olmak ve kendini yıpratmadan uzun süre At Yarışı bahislerine katılım yapabilecek seviyelerde oynamaktır.  Tahminciye bakayım, kuponu aynen oynayayım, büyük paralar kazanayım, kendimi kurtarayım düşüncesi At Yarışında geçerli değildir.

Yarış seçerek oyna, güvendiğin tahminciye bakarak oyna, uzun süreli oyna, kurguya son halini dersini çalışmış olarak sen ver, şans o zaman daha çok yanınızda olacak ve başarı gelecektir.

At Yarışı Yazarlığı ve At Yarışı Tahmin Yazarlığı Farklı Şeylerdir. 
Şu anda etrafınıza baktığınızda göreceğiniz bir çok Yarış Yazarı olarak geçinen kişi Tahmin Yazarıdır. Onların görevi At Yarışı Tahmini yazmaktır ama kendilerini yarış yazarı olarak görürler.

Araştırma yapmazlar, yanlışı, sorunu görmezler, karşılaşsalar algılayamazlar, sorunları çözmek için fikir üretmezler, ürettikleri fikirler olsa bile yazmayı beceremezler ve becerseler bile onları ciddiye alanın olmayacağını bildikleri içinde, en kolayına kaçar yarış tahminini üç beş satırla yazarlar geçerler.

Ama sorsan Yarış yazarıdırlar yarış tahmin yazarıyız demezler.

İki tip Yarış Yazarı Vardır

Birincisi gördüğünü yazar, doğruya doğru, yanlışa yanlış der, sorunları farkeder, yetkilileri uyarır, sorun üretmeye çalışır ve ürettiği sorunları yazıya dökerek yayınlar, yetkililerin farketmesini sağlar. Bu tarz Yarış Yazarlığı pek makbul değildir, sorunları gördüğü için destek görmez, yazı yazması pek istenmez. 

İkinci tip Yarış Yazarlarıda önlerine verilen hazır metni biraz süsler, kim o yazıyı yayınla diye eline verdiyse "şu anda TJK" onun yetkililerine methiyeler ekler, çok iş yapılıyormuş havası verir, olmayacak işler halledilmiş gibi gösterir ve yayınlar. Yağcı, yıkamacı tip Yarış Yazarlığıdır, şu anda en makbul olan bu şekildir, destek görür maaş, prim veya reklam ile ödüllendirilir. 

Sonuç olarak bizler günü kurtaran Yağcı, Yıkamacı Tip Yarış yazarlığını hiç bir zaman yapmadık yapmayacağız. Biz sorunları görüp yazıya döktüğümüzde kaldırmamız için baskılar olacaktır ama bir şekilde biz yine bildiğimizi okuyacak ve çizgimizden kaymadan devam edeceğiz.

Arsenik konulu haberimizi mağdur olanların mağduriyetinin giderileceği ile ilgili verilen sözler üzerine beklemeye aldım. Mağduriyetler giderilmezse Bayram sonrası çok daha sert şekilde yayında olacağından kimsenin şüphesi olmasın. 

Başta 30 Ağustos Zafer Bayramınızı sonrada yaklaşan Kurban Bayramınızı kutlar herkese mutlu günler dilerim.

28.08.2017
Ufuk Çakır

Pin It