Daha önce bir çok kez gündeme getirdiğimiz Arsenik'li suyun İzmir Şirinyer Hipodromunda kullanıldığı iddaalarımız, İzmir Şirinyer Hipodrom Müdürü ve Buca Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığının yapmış oldukları Tutanak'la onaylandı. 

Bilindiği üzere İzmir Şirinyer Hipodromunda Kuyu suyu insan ve Atların tükettiği su olarak uzun zamandır kullanılmakta ve bu suyun içerisinde de normalden fazla Arsenik bulunmaktaydı. 

Bu suyun Arsenik Doping olaylarını etkileyebileceğini belirtmiş ve konu hakkında yazdığımız yazılara hiç bir cevap alamamıştık. Yaptığımız başvurular sonucunda Buca Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı 26 Eylül tarihinde İzmir Şirinyer Hipodromunda denetimlerde bulundu ve aşağıdaki tutanağı düzenledi. Tutanakta'da açıkça yazdığı gibi yer altından çıkarılan Kuyu Suyunun Hipodrom ahırlar bölgesinde insan kullanımı için tüketildiği İzmir Şirinyer Hipodrom Müdürü Cüneyt Ertan tarafından kabul edilmiş ve bundan sonra şebeke suyu kullanılacağı taahhüt edilmiş. 

Buca Bölgesindeki İzmir Şebeke suyu Tahtalı Barajından alındığı için ve yüzey suyu olduğu için Arsenik olma ihtimali yok. Ama yer altından alınan sularda İzmir bölgesinde Arsenik yoğun miktarda var ve bu suyun İnsan ve Atlar üzerinde kullanılması sorun yaratabilir.

Türkiye Jokey Kulübü'de büyük bir ihmalkarlık sonucu Kuyu suyunu uzun zamandır Hipodrom bölgesinde yaşayanlara içirmiş, kullandırmış. 

Tjk zarar görmesin diyerek aman aramız bozulmasın düşüncesi ile konuyu kapatmak isteyenlerin, olaya birde insani boyutlardan bakmasını, yaşayan seyis arkadaşların ve atların sağlığı açısından olaya duyarlı davranmalarını tavsiye ederiz.

Ufuk Çakır 

 

Pin It