İZMİR'DE ALTILI DEVİR ETTİ AMA NASIL ?
Aylardır çeşitli Hipodromlarımız'da bol sürprizli sonuçlar alınmasına karşın ülkemizde en fazla rağbet gören bahis türündeki Altılı Ganyan bir türlü devir etmemişti.

İşte nihayetinde geçtiğimiz 26.10.2017 Perşembe gecesi İzmir ilimizde ilk ayaktaki yarış sever dilinde söyler isek bomba sonuç sonrası diğer ayaklardaki sonuçlarla altılı devir etmiş oluyordu. Ancak pekte kimsenin bilmediği bu sonuçlar içinde iki çok önemli hikaye vardı !

İLK AYAKTAKİ İLGİNÇ HİKAYE;
Öncelikle ilk ayaktaki ganyanı 23.40 veren BİTON dan başlayalım geçtiğimiz sabah yarışı kazndığı Jokeyi Alahattin Küründük ile yaptığımız ayak üstü sohbette bu safkanın kendisine son dakikada teklif edildiğini ve yarış başlayana kadar da çok ümitli olmadığı bu safkan ile kazanmanın kendisine büyük moral olduğunu söylerken bizde Sevgili A. Küründük kardeşimize İzmirlilerin kendisi için dillere düşen tekerlemesi ile seslenmek istedik;
Alahattin Küründük yazmadık süründük !

SON DARBE KEISHA' DAN GELDİ
Evet bu kez ganyanı ile orantili olmayan bir başka ve öldürücü darbeye geliyoruz;

Sevgili kardeşlerimiz Sinan Ülgen ve Ertaç Ezgi nin ortak olarak yarış hayatinin son iki yarışında ekürülerine kattıkları bu safkan İzmirde bir yarış görüp sonra aylarca bu yarışa hazırlanmıştı. Start sorunu vardı ancak geçtiğimiz günlerde ülkemize gelen start uzmanı bu safkana yanlızca birkez start provası yaptırdı elinde sihirli deynek yoksa sanırım buradaki maharet daha ziyede İdman Jokeyliği yapan Sinan kardeşimiz ile Ülkemizin en önemli Atçılarından Kemalettin Ezgi büyüğümüzün oğlu olan Ertaç kardeşimizindir. Sonuçta geçtiğimiz perşembe gecesinde altılı ya son darbeyi Keısha yaparken yarış hayatını kurtarmış ancak ülke genelinde altılının bulunamamasındaki en önemli katkıyı da yapmıştı.



KUTLAMA VE ŞİRİNYERDEN BİR SABAH ANISI...
Geçtiğimiz sabah idmanında sohbet sırasında gördüğümüz Jokey Alahattin Kurundük, Antrenör Ertaç Ezgi, İdman Jokeyi Sinan Ülgen Apranti İsa Yıldırım ve Jokey Gökhan Yılmaz söz konusu olaylarda büyük pay sahibi kişiler olarak sabah çaylarını yudumlarken at sahibi Sezgin Karaca ve bendenize yaşananları aynen böyle anlatıyorlardı..

Diğer idman jokeyleri ve sabahların emekçileri ile verilen diğer pozda sanırım bu işin nedenli zor ancak keyifli olduğunuda gözlemlemek çokta zor olmasa gerek.

Ne diyelim darısı diğer illerimizin başına.

Hakan Demirci..

Pin It