Hipodromlar 7/24 Canlı Yayında olsa güzel olmazmıydı ?

Dünyanın hemen hemen her ülkesinde çok değişik amaçlarla yerleştirilmiş kameralar var. Turizm, tanıtım, güvenlik, hava durumu gibi değişik amaçlarla yerleştirilen dünya üzerindeki binlerce kameranın bir çoğu internet sayfaları üzerinden görüntüleri meraklılarına iletmekte.

Yurt dışında özellikle de Amerika’daki bir çok Hipodromda bu çeşit kameraları mevcut ve birkaç bölgeyi pisti, padoğu hatta bazı hipodromlarda yarışseverin göremediği eyerleme bölgesini bile her zaman canlı olarak gösteriyor.

Yarış olsun olmasın o hipodromdaki bazı yerleri sabit çeken, gelişmiş teknolojilere sahip kameralardan Ülkemizde mevcut 5 Hipodroma bağlandığında, yarışsever hipodromdaki pist, hava durumunu veya sabah idmanlarını sessizde olsa, görüntü çok net olmasa da anlama ve takip etme imkanı yakalayabilir.

Yarışseverin ilgisini oldukça çekeceğini düşündüğümüz bu kamera görüntüleri tjk.org üzerinden yayınlanacağı gibi dünya üzerindeki binlerce webcam sitesine de kayıt ettirerek hipodromlarımızın tanıtımı da yapılabilir.

Çok yüksek bir maliyet yaratmayacak bu sistem maalesef ülkemizde çok az kullanılmakta, belediyeler trafik yoğunluğu ve turizm bölgeleri için genelde bu tip kameralara yatırım yapmaktalar. Belkide Türkiye Jokey Kulübünün halen kullanmış olduğu güvenlik kameralarına yağılacak çok ufak bir değişiklik ile bu görüntülerin internet üzerinden yayınlanması da mümkün olabilir..

Ümit ediyorum ki Türkiye Jokey Kulübü Hipodromlarımızda bu tür kamera sistemleri kullanılmaya başlar da bizde bilgisayar başında Hipodromların havasını bir nebze de olsa alma imkanı yakalarız.

Ufuk Çakır
27.05.2016

 

 

Pin It