Atatürk devrimlerinin ve Atatürk'ün düşmanı olduğu iddaa edilen Necip Fazıl Kısakürek adına Türkiye Jokey Kulübü neden Grup 3 kupalı koşu düzenliyor ?

Necip Fazıl Kısakürek kimdir, ne yapmıştır ve neden Atatürk düşmanı olmuştur. Hepsini Tarihçi, Yazar Sayın Ümit Doğan'ın @tsumut71 twitter hesabından yaptığı belgeli paylaşımlardan aldık sizlerle paylaştık. 
Necip Fazıl neden Atatürk ve devrimlerin düşmanı oldu?
(Arşiv belgeleriyle) 
1- Necip Fazıl, Büyük Doğu isimli bir dergi kurduğunu ve CHP ölçülerine uygun yayın yapacağını söyleyerek CHP’den dergi için 5000 lira para istedi.
2- Bu sürede Atatürk'ü öven yazılar yazdı. Büyük Doğu'nun onuncu sayısında "Atatürk dirilecektir" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

3- Aynı dönemde CHP'den milletvekili adayı oldu.

4- Necip Fazıl umduğunu bulamamış, milletvekilliği başvurusu kabul edilmediği gibi, dergi için istediği para da gönderilmemişti. CHP'li olmak kârlı bir iş değildi. O ne yaptı çizgisini değiştirdi. Büyük Doğu'da Atatürk'ü, devrimleri ve dönemin hükümetini eleştirmeye başladı.
5- Necip Fazıl'ın Büyük Doğu Dergisinde yaptığı zararlı yayınlar hükümetin gözünden kaçmamıştı. Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nün Şubat 1944 tarihli raporunda Necip Fazıl'ın Büyük Doğu dergisinin İngiltere devlet politikasına hizmet ettiği yazıyordu. Lütfen dikkatle okuyun.
6- Necip Fazıl 1947'de Atatürk'e hakaret içeren yazıları nedeniyle yargılandı. Necip Fazıl'ın Atatürk'e hakaret etmesini içine sindiremeyen Türk halkı sokağa indi, çok yerde protesto mitingleri düzenlendi.
7- Sonrasında Adnan Menderes lehine yayın yapacağını söyleyerek Menderes'ten para istedi. Örtülü ödenekten epeyce para aldı. Mahkemede Menderes Necip Fazıl'ın memleket yararından ayrıldığını görünce irtibatı kestik, düzeleceğim dedi tekrar geldi, tekrar geldi diyordu.
8- Necip Fazıl sonrasında MHP'ye yaklaştı. Önce Atatürkçü, sonra Menderesci, sonra ülkücü oldu. Yalan yanlış tarih tezleriyle gerçek tarihi nasıl tahrip ettiği meselesine girmiyorum bile... İşte üstad (!) Necip Fazıl'ın hikayesi.
Pin It