Atçılık ve yarışçılık tarihimiz ile ilgili geniş çaplı bir araştırma yapmaya başladığımızda ilk olarak karşımıza 1856 tarihi çıkmış ilk organize yarışların başladığı İzmir ilimiz ve "Smryna Racıng Culup" yarışları ile ilgili araştırmalarımız aylarca sürmüştü..


PROJE BİZİMDİ AMA..
Öncelikle 65. Yıl dönümünü kutlayan TJK' ya bir hatırlatma yaptık ve ülkemiz atçılığının organize anlamda ilk başlangıç noktasını en küçük detaylarına kadar anlatmış, hatta bu konuda TJK' ile ortaklaşa çalışarak İzmir ilimizde 160. yılın kutlanmasına vesile olmuştuk.

Ancak ne gariptirki, bu çok önemli proje şahsim ve www.sonduzluk.com sitesi editörü sevgili Ufuk Çakır kardeşime ait olmasına karşın Gerek kutlamalardan, gerekse TJK Tv için yapılan söyleşilerden ve elimizdeki doneler ile yaptığımız açıklamalardan TJK İdarecileri tarafından bir bakıma AFOROZ edilmiş, bir anda bizim olan projemiz ile yok sayılmıştık.

YILMADAN DEVAM ETTİK !!
Sonradan öğrendikki bu konuda TJK Genel Müdürlüğü bir talimat yayınlamış ve Bizim projemizden bizim yok sayılmamız talimatını vermişti !..

Ancak biz yılmadan,işimize küskünlük yaşamadan, çalışmalarımıza devam ettik..Sonraları gerek atçılarımızın derneğine ait durumdaki yayın organı olan (ATÇININ SESİ DERGİ)'sinde, gerekse sitemizde konu ile ilgili yazılar araştırmalar yazmaya belge ve resimlerle geçmiş tarihlerde yaşanan ve ne yazık ki ülkemiz atçılığının 1950 yılından bu yana organizatörlüğünü yapan TJK nın danışman kadroları ve araştırmacılşarının elinde bile olmayan bir takım gerçekleri yazmaya ve hiç vazgeçmeden TJK' nın gerçekleştirmesi gerekli olan bir takım önemli gerçekleri yazmaya devam ettik.

SONUÇ...;
TJK' içindeki bir takım yöneticilere karşın ve bizim olan projelerden yok sayılmamıza karşın. Gerektiğinde kalemi kılıç misali kullanarak ve neredeyse tarihi gerçekleri birilerinin gözüne sokarak bakın ne yaptık..;

Evet sizlerde okumaktan bıkmıştınız belki, ama her fırsatta. Atçılığımız ve yarışçılığımız adına yapılan ve bize göre büyük bir yanlışı defalarca yazdık.."Koşucu Bekir efendi" ülkemizdeki ilk profesyonel anlamdaki Jokey'imizdi ve işin garip tarafı bu önemli şahsiyetimiz adına bir yarış koşulmuyordu !!

Oysaki geçmişte bu konuda yarışlar yapılmış ancak son dönemde TJK ve YKK ile yıllık yarış programı yapan yarış otoritelerimiz bu koşusu yıllık programlardan kaldırmıştı..

KOŞUCU BEKİR EFENDİ KOŞUSU
12/08/2018 Tarihi bizler için kalem ile alınmış bir zafer tarihi, bir milat olacaktır !! Çünki yok sayıldığımız projelerimize karşın ve aramızda yaşadığımız bir takım gerginliklere karşın gerek TJK gerek YKK ve gerekse Program tertip komitesi bir karar alarak tarihi bir yanlıştan vaz geçmiş oldu..

Artık ülkemizin 1 Numaralı Jokeyi olan "Koşucu Bekir efendi" Koşusu Arap atlarına ait olan KV' bir yarış ile koşulacaktır. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara karşın, şimdi başta TJK olmak üzere YKK ve ülkemizdeki yarışların planlayıcısı durumundaki Yıllık yarış program tertip komitesine bir tarihi gerçek adına Teşekkür ediyoruz..
Atçılığımıza hayırlı olsun diliyoruz.


Hakan Demirci 

Pin It