İzmir Şirinyer Hipodromunun Suyu Arsenik Deposu

İzmir Şirinyer Hipodromundan alınan örneklerden yapılan tahlillerde atların her gün içtikleri suda normal değerlerin üstünde Arsenik Maddesinin olduğu tespit edildi.

Hipodromdan alınan örnekler tahlil için ilgili kurumlara gönderdi. İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı kendisine örnek için verilen, Hipodromun Ahırlar Bölgesinden alınan suyu inceledi ve hazırladığı raporunda normal limitlerin iki katından fazla Arsenik bulunduğunu tespit etti.

Buca Bölgesine gelen şebeke suyu Tahtalı Barajından geldiği ve Yüzey suyu olduğu için Arsenik olma ihtimali yok. Fakat Hipodrom içinde büyük ihtimal Dalgıç Pompa ile kuyulardan su çekilip kullanıldığından, mevcut Atların ve seyislerin içtiği ve kullandığı suda Arsenik olma ihtimali çok yüksek. 

Arsenik Şirinyer Hipodromunun Suyundan Bulaşıyor

Detaylı araştırmalar sonucu İzmir Hipodromunda konaklayan ve yarışlarda koşup Arsenik Maddesi kullandıkları gerekçesi ile Dopingli koştukları tespit edilen Atların, içtikleri sudan Arsenik Maddesini almış olabilecekleri ortaya çıktı. 

Normal şartlarda en fazla 10 ug/L olması gereken Arsenik oranı yapılan tahlillerde 21.3 ug/L olarak tespit edildi.

 

TJK Hipodrom Suyunu Arsenik Varmı diye araştırmamış.
İzmir içme suyu özellikle Arsenik konusunda çok şüpheli bir durumda iken TJK yetklileri ahırlar bölgesinde kullanılan suyun Arsenik oranı düzenli olarak kontrol ettirmedikleri belirlendi. Türkiye Jokey kulübü Yetkililerinin aşağıda da örneklerini görebileceğiniz düzenli yaptırdıkları tahlillerde, Arsenik oranı sorgulanmamış ve bir çok element aranmış ama Arsenik için araştırma istenmemiş.

 

At Sahipleri ve Antrenörler İsyanda
Atında Doping çıkan bir at sahibi "Görünen o ki her gün atlarımıza su verirken Arsenik'te beraber içirmişiz. Atlarımızın her gün litrelerce içtikleri suda Arsenik Maddesinin normalin çok üstünde olması kendi elimizle Dopingi verdiğimiz anlamına geliyor. Tjk hem bize Arsenik'li suyu verdi, hemde bizi Arsenik çıktı diye Diskalifiye edip cezalandırdı. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız, TJK mağduriyetimizi gidermezse hakkımızı mahkemelerde arayacağız" derken Aynı atın antrenörü Atı Doping li çıktığı için işinden olduğunu, Hipodromlara giremediğini At bakamadığını söyleyerek isyan ediyordu.

Türkiye Jokey Kulübü Zararları Karşılayacakmı ?
Hipodromda kalan atlarda su yüzünden Doping çıktı ise, Arsenik içerdiğini bilmeden içme suyunu kullanan tüm atlara bu şekilde Arsenik yüklemesi yapıldığı, Atların tüm ilgililerinin, Seyis, Antrenör, At Sahibi, Jokey gibi bir çok kişinin de bu yüzden mağduriyet yaşadıkları ortada.

Türkiye Jokey Kulübü Arsenik Doping Maddesi yüzünden yarışlardan diskalifiye olmuş, İzmir Şirinyer Hipodromu Ahırlar Bölgesinde konaklamış tüm atların mağduriyetini karşılayacakmı ? Şimdi merak edilen sorun bu konunun nasıl çözüme kavuşturulacağı..  

Dava Yolu Açık
Atları İzmir Şirinyer Hipodromunda konaklamış ve içme suyunu kullanmış tüm Arsenik Doping Maddesi yüzünden Diskalifiye olmuş atların ilgililerinin Dava Açma yolunun açık olduğunu da buradan hatırlatalım ve konunun takibine devam ettiğimizi de belirtelim.

Sondüzlük.com
ÖZEL HABER

Ufuk Çakır
25.08.2017

Pin It